Política 03/09/2018

MÉS per Menorca aposta pels quarters per acollir el nou geriàtric del Castell

El Govern balear i l'Ajuntament del Castell van signar fa uns mesos un conveni per dur a terme un geriàtric de 80 places, que hauria d'entrar en funcionament l'any 2021

Iván Martín
1 min
Els Quarters es troben situats al centre del poble i tenen un valor sentimental molt important pels ciutadans.

MaóMÉS per Menorca dona suport a la iniciativa que encapçala l'agrupació d'electors SOM es Castell i demana que el nou geriàtric que s'ha de construir al municipi sigui una realitat als quarters situats al nucli antic del poble, a la plaça Esplanada, i no al Clot de Santa Anna, tal com estava previst inicialment. Els quarters Duc de Crillón i Comte de Cifuentes passaran a principi de l'any que ve a titularitat pública. Cal recordar que fa uns mesos el Govern balear i l'Ajuntament del Castell van signar un conveni per dur a terme un geriàtric de 80 places, que hauria d'entrar en funcionament l'any 2021.

El partit menorquinista s'ha mostrat satisfet per la passa anunciada aquest dissabte per responsables de les tres administracions implicades, el Govern balear, el Consell Insular de Menorca i l'Ajuntament del Castell. De tota manera, MÉS per Menorca recorda que el projecte estava inclòs en el full de ruta 'Acords per Menorca', a canvi del suport a l'Executiu presidit per Francina Armengol. El posicionament de MÉS coincideix amb el de l'agrupació d'electors local SOM es Castell, i s'aposta pels quarters a causa de l'excel·lent ubicació que representen els edificis, just al centre del poble.

El partit econacionalista ha ressaltat el paper de l'Associació de Veïns del Castell i la plataforma Quarters per al poble per persistir en l'objectiu de convertir els quarters a titularitat pública. Cal recordar que aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a l'acord entre institucions i la SAREB (Societat de Gestió d'Actius procedents de la Reestructuració Bancària), l'actual propietària dels immobles. Els detalls de la compra, les aportacions econòmiques de cada administració, a més dels possibles usos, es detallaran al mes de desembre.

stats