Política 18/06/2019

MÉS per Menorca demana al PSOE que la presidència del Consell sigui compartida

Consideren que l’argument utilitzat pel PSOE al Consell de Formentera s'hauria d’aplicar a Menorca

Iván Martín
1 min
Més per Menorca vol repetir aquesta imatge de 2015 on Salord i Mora van acordar dos anys de presidència per a cada candidata.

MaóL’executiva de MÉS per Menorca ha demanat públicament al PSOE que no exclogui la presidència compartida del Consell Insular per continuar negociant entre socialistes, Unides Podem i la formació econacionalista. Els menorquinistes, que a les darreres eleccions van aconseguir mantenir els tres consellers del 2015, volen configurar un govern “plural i progressista al Consell de Menorca que tingui en compte la proposta d’una presidència compartida”.

MÉS per Menorca considera que l’argument que ha utilitzat el PSOE per exigir una presidència compartida al Consell de Formentera “l’hauria d’aplicar ara, per coherència, a Menorca”. A més, la formació sobiranista considera que les seves agrupacions municipals han estat “molt generoses” a l’hora d’estructurar els governs locals, com és el cas del PSM - MÉS per Menorca, que ha donat la primera tinença de batlia de Ciutadella al PSOE. Per aquest motiu, entenen que la presidència compartida del Consell s’hauria d’”analitzar i estudiar”.

De fet, l’executiva de MÉS per Menorca no preveu cap opció més. El coordinador de la formació, Nel Martí, considera que "l’estabilitat i la pluralitat del nou govern del Consell passa necessàriament per un acord d’àmplia corresponsabilitat que inclogui la presidència. És un argument de discrepància i consideram que, com a mínim, s'ha de posar damunt la taula per negociar". Durant els pròxims dies es convocaran de nou els òrgans de consulta del partit per acordar quines són les opcions de negociació per a les setmanes següents.

stats