Política 21/10/2020

Més per Menorca proposa passar d'onze a nou conselleries per fer front a la crisi

El Pi exigeix un nou model de finançament a Armengol durant el Debat de Política General

Ara Balears
2 min
Josep Castells durant la seva intervenció

PalmaEl portaveu de Més per Menorca, Josep Castells, ha proposat una remodelació del Govern durant el Debat de Política General i que les conselleries es redueixin d'11 a nou per fer front a la crisi provocada pel coronavirus. Segons Castells, els objectius d'aquesta mesura són adaptar el funcionament de l'Executiu al repte del canvi de model econòmic, apostar per la modernització de l'Administració i assolir una bona gestió dels fons europeus.

Castells ha proposat que hi hagi conselleries de Presidència, Economia, Hisenda, Educació, Salut, Afers Socials, Territori, Turisme i Interior, i també que es creïn dues oficines centrades en la modernització de l'Administració i en la reconstrucció econòmica. El diputat ecosobiranista ha destacat la necessitat de rebre, aprofitar i invertir bé els recursos europeus i de dur a terme una adequada planificació estratègica. A més, ha criticat que les competències en innovació estiguin repartides a hores d'ara entre quatre conselleries, amb les polítiques de transformació digital disperses.

Pel que fa al pacte de reactivació econòmica, el diputat menorquí ha subratllat que posa en evidència que el Govern "no té una direcció estratègica ni disposa dels òrgans adequats per assolir una transformació de la nostra economia". Castells ha reiterat que Armengol va dissenyar un govern per fer front a una legislatura que ha canviat radicalment i que ara és "incapaç d'assumir els reptes que planteja la nova crisi".

El Pi reclama un nou model de finançament

Proposta per les Illes ha exigit a la presidenta del Govern balear un nou model de finançament durant el Debat de Política General. La portaveu del partit regionalista, Lina Pons, ha criticat Armengol i l'ha acusada de "no comandar a ca nostra". A més, li ha remarcat que "ja és hora que ens plantem perquè fa quaranta anys que patim les conseqüències de ser els més solidaris amb l'Estat".

"A les Balears som els més beneits en diferència i continuam sent solidaris; no oblidem que les Balears donaran 450 milions a les altres comunitats d'acord amb el principi de solidaritat", ha sentenciat Pons. La portaveu regionalista ha recordat la situació econòmica que viu l'Arxipèlag, a conseqüència de la crisi sanitària, i ha remarcat que "sense un bon finançament i un REIB és impossible protegir, cuidar i pagar com pertoca els professionals i millorar i blindar el nostre sistema de salut".

La portaveu del Pi, Lina Pons, durant la seva intervenció

“Sense salut no hi haurà doblers, però sense doblers, els que ens deu Madrid des de sempre, no hi haurà comunitat autònoma. Presidenta, no ha de permetre que ens ofeguem", ha sentenciat la portaveu d'El Pi, Lina Pons, durant el debat.

Per part seva, Gent per Formentera ha aprofitat el Debat de Política General per remarcar la necessitat de crear noves connexions aèries i marítimes entre les Illes Balears i la Península, "especialment amb l'illa de Formentera".

stats