Política 29/11/2019

MÉS per Menorca s'oposarà a la llei educativa si "no blinda" el català

La formació ecosobiranista assegura que no acceptarà "cap alternativa" que situï les hores lectives de català per sota de les que es donen en l'actualitat

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu dels principals càrrecs de MÉS per Menorca

PalmaMÉS per Menorca ha informat aquest divendres que no donarà suport a la primera llei d'educació balear si aquesta suposa una rebaixa de les hores lectives de català en els centres. Segons el partit ecosobiranista, la nova proposta "no inclou cap mesura per a blindar una presència mínima del català a l'escola" i deixa les hores lectives en mans del Decret de Mínims.

A més, assenyalen que l'avantprojecte de llei apunta al fet que "es torni a repetir una jugada" com la de Bauzá amb el TIL, quan va voler derogar la norma que estableix que un 50% de l'escolarització es cursi en català. El partit ha advertit que no acceptarà "cap alternativa" que situï les hores lectives de català per sota de les que es donen en l'actualitat.

D'altra banda, MÉS per Menorca ha lamentat també que, "una vegada més", el Govern llanci una proposta sobre un tema "tan sensible" sense haver cercat abans el consens de les forces polítiques que el donen suport. Els ecosobiranistes atribueixen aquest "modus operandi" del PSOE a la "recentralització política" que es manifesta en aspectes com limitar la capacitat dels governs autonòmics que tenen una llengua oficial diferent de la castellana.

El partit considera que, si d'entrada, la llei rebaixa el català en el col·legi, faran "el que faci falta" per defensar els drets lingüístics. "Si la societat va ser ferma davant Bauzá, també ho serà davant un govern d'un altre color", ha sentenciat la formació ecosobiranista.

stats