Política 17/07/2018

MÉS per Menorca i Gent per Formentera demanen a l’ibavi que convoqui els ajuts al lloguer social

El Govern va anunciar un augment de la partida enguany, però encara no s'ha publicat la resolució

Ara Balears
1 min
El coordinador general de MÉS per Menorca, Nel Martí, en imatge d'arxiu, al Parlament.

PalmaMés per Menorca i la coalició parlamentària Gent per Formentera-Socialistes de Formentera demanen a l’ibavi que convoqui al més aviat possible els ajuts autonòmics per al lloguer d’habitatge corresponents a 2018.

Els sobiranistes es mostren preocupats perquè es comença el segon semestre de l’any sense que hagi estat publicada la resolució, malgrat que el conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern, Marc Pons, va anunciar el mes d’abril que l’executiu destinaria 6,5 milions d’euros a aquests ajuts enguany. La previsió era arribar als 3.300 beneficiaris i cobrir els lloguers de fins a 900 euros de renda mensual a totes les illes.

Aquests ajuts s’adrecen a persones residents a les Illes Balears i poden arribar fins al 40% del cost total del lloguer. La convocatòria del 2017 establia que els sol·licitants havien de justificar ingressos no superiors a 22.365 euros per unitat familiar, i es prioritzaven nuclis amb famílies nombroses, persones amb discapacitat, dones víctimes de violència de gènere i famílies afectades per desnonaments.

Els ajuts que es concedeixen comprenen part de les despeses de lloguer entre els mesos de gener i desembre de l'any pel qual es sol·liciten, i a més és possible sol·licitar l'abonament de les quantitats subvencionables amb caràcter retroactiu fins al mes de gener.

MÉS per Menorca s'ha mostrat "preocupat" pel fet que a mitjan any encara no s'hagi fet pública la convocatòria perquè, afirmen, "suposa una gran incertesa per a les persones interessades". Per altra banda, la diputada Sílvia Tur en representació del grup mixt ha destacat el cas de Formentera, on els preus de lloguer són més elevats i fins i tot arriben a superar els 900 euros de renda mensual.

stats