Política 25/01/2019

MÉS per Menorca exigeix a l'Estat que dugui els generadors en previsió d'una nova apagada

Els sobiranistes també denuncien que no hi ha hagut mai un pla de contingència

Ivan Martín
1 min
La caiguda de la xarxa elèctrica a Menorca va provocar importants danys materials i econòmics a la societat.

MaóMÉS per Menorca ha demanat al govern espanyol que acceleri els tràmits i que compleixi amb el seu compromís de dur els generadors elèctrics que haurien de minimitzar els efectes d'una nova apagada com la viscuda ara fa tres mesos com a conseqüència d'un cap de fibló. La formació sobiranista reclama al Govern balear que insti l'executiu de Pedro Sánchez a traslladar els equips. A més, MÉS per Menorca també ha denunciat que, després de l'apagada que va afectar 38.000 usuaris durant 56 hores, l'illa continua en la mateixa situació de fragilitat i aïllament per que fa al subministrament elèctric.

D'altra banda, el partit econacionalista denuncia que no hi ha hagut mai un pla de contingència i en fa la diferència amb un pla de manteniment, que no representa un pla per a situacions d'emergència energètica. Per aquest motiu, MÉS per Menorca considera que mentre no es restableix la connexió amb Mallorca i s'aposta per les energies renovables, és necessari un pla B que passa per l'elaboració d'un pla de contingència que tingui com a premissa restablir el subministrament en un període màxim d'entre 12 a 24 hores.

Cal remarcar que l'apagada elèctrica que va patir Menorca a final d'octubre posà de manifest la fragilitat del sistema elèctric a l'illa, dependent exclusivament de la central de Maó, sense cable de connexió amb Mallorca i amb poca generació d'energia renovable.

stats