Política 19/07/2020

Més per Menorca exigeix que només puguin entrar a l'illa els turistes que hagin donat negatiu en covid-19

Demanen que es facin les proves un màxim de set dies abans del viatge

Ara Balears
1 min
AENA rebrà gairebé dos milions d’euros fins a l’any 2026 per dur-ne a terme la construcció.

PalmaMés per Menorca ha demanat al Govern de les Illes Balears i al govern espanyol que només puguin entrar a l'illa els turistes que presentin un test negatiu per la covid-19 fet, com a màxim, set dies abans del viatge, segons han informat en un comunicat.

El partit ecosobiranista ha explicat que durant l'estiu augmenta molt el moviment d'entrades i sortides de persones a Menorca i que això fa que augmenti la probabilitat que a l'illa hi torni a haver casos positius de covid-19, com ja s'està veient amb els nous brots. A més, critiquen que actualment els controls sanitaris als ports i aeroports de l'illa són inexistents.

El coordinador del partit, Damià Moll, ha assenyalat que "abans de tot és la salut de les persones, i controlar els ports i aeroports significa vetllar tant pels residents com pels qui visiten la nostra illa". També afegeix que "davant els nous brots és hora d’actuar amb responsabilitat i adaptar-se a la situació imposant més controls per no haver de tornar a la situació inicial de confinament absolut i no malmetre més el nostre teixit productiu".

Segons han explicat en el comunicat, aquesta proposta permet evitar els contagis importats alhora que es manté la necessària activitat econòmica. Els ecosobiranistes afirmen que si els haguessin fet cas en el seu moment, "no viuríem ara aquesta situació de perill sanitari i incertesa econòmica".

stats