Política 08/11/2021

Més per Menorca demana al Govern que declari l'OSP de la ruta marítima amb Alcúdia

L'altre objectiu de la PNL és establir uns horaris que permetin anar i tornar de Ciutadella a Mallorca el mateix dia

Iván Martín
1 min
Josep Castells és diputat de Més de Menorca.

MAÓLa formació política Més per Menorca ha registrat una proposició no de llei (PNL) per sol·licitar al Govern balear que estableixi l'Obligatorietat de Servei Públic (OSP) en la connexió marítima entre Ciutadella i Alcúdia, amb una tarifa màxima que no superi els 40 euros per persona i trajecte, és a dir 10 euros una vegada aplicat el 75% del descompte de resident.

L'altre objectiu de la PNL és establir uns horaris "adequats" per als residents, que permetin anar i tornar de Ciutadella a Mallorca el mateix dia, cosa que, segons ha explicat la formació ecosobiranista, "no és possible en temporada baixa". A més, exigeixen al Govern que limiti l'arribada d'embarcacions i passatgers de Ciutadella des de Mallorca durant la setmana de les festes de Sant Joan.

Més per Menorca ha recordat que l'any 2010 es va aprovar la llei d'ordenació del transport marítim de Balears que estableix que el Govern obligui les companyies navilieres a operar en règim d'OSP per garantir el servei. Els menorquinistes han assenyalat que, com a resultat de la no aplicació de la llei, les freqüències i els horaris dels trajectes entre Menorca i Mallorca responen "únicament" a interessos comercials "sense tenir en compte les necessitats dels residents, estan pensats per al trànsit de mercaderies".

stats