Política 03/11/2021

Més per Menorca demana explicacions a Salut pel retard de 85 dies per fer un TAC al Mateu Orfila

La família d'una pacient ha denunciat que no li varen fer la prova quan ja estava ingressada i a punt de morir

Iván Martín
1 min
La diputada Patrícia Font en una sessió al Parlament.

La formació política Més per Menorca ha traslladat a la Conselleria de Salut del Govern balear un seguit de preguntes per conèixer la realitat a l'hospital Mateu Orfila de Maó respecte de les proves TAC. En aquest sentit, cal recordar que fa unes setmanes va transcendir públicament que una dona amb càncer va morir després d'esperar 85 dies per fer-se un TAC en aquest centre hospitalari.

La família ha denunciat que no li varen fer la prova que havia demanat l'especialista quan ja estava ingressada i a punt de morir. De fet, els familiars han exposat que l'oncòloga va demanar fins a dues vegades més la prova, fent constar que la sol·licitud era preferent, sense que això servís per accelerar el TAC. La família també s'ha mostrat molesta pel tracte rebut per part de la direcció del centre hospitalari, de qui no va rebre resposta.

Per aquest motiu, Més per Menorca ha presentat una bateria de preguntes per tal de demanar explicacions a la Conselleria de Salut. En concret, els menorquinistes han registrat preguntes per saber si la Conselleria considera que els mitjans per fer proves TAC a l'hospital Mateu Orfila són suficients per oferir un servei adequat; quin és el temps d'espera mitjà per poder-se fer una prova TAC; quines mesures prendrà el Govern perquè no es torni a repetir una demora així, i per què la família no ha obtingut resposta a les peticions presentades al centre sanitari. Finalment, l'última de les preguntes formulades per Més per Menorca demana els criteris que se segueixen per derivar una prova TAC a una clínica privada.

stats