Política 15/09/2021

Més per Menorca defensa que la saturació és conseqüència del model turístic

Ha reclamat també més transparència amb el REB

ARA Balears
1 min
El diputat Josep Castells defensarà la PNL en el Parlament.

PalmaMés per Menorca ha assegurat que la saturació que es viu estiu rere estiu a les Illes Balears és culpa del model turístic i econòmic actual. El diputat del grup mixt Josep Castells ha defensat que el model laboral illenc es basa a importar treballadors amb baixa qualificació professional, i aquest fet ha provocat la saturació que es viu a dia d'avui a l'Arxipèlag.

Castells ha proposat al Govern balear que es duguin a terme mesures per limitar el turisme i, conseqüentment, revertir l'increment de població que viu a la Comunitat Autònoma. Entre les propostes del partit ecosobiranista destaquen la creació d'una borsa de places turístiques i la limitació dels vehicles que poden circular per l'illa, entre d'altres.

Durant la intervenció en el Debat de Política General d'aquest dimecres, Castells ha demanat també "més pistes" sobre la dotació del factor d'insularitat del Règim Especial de les Balears (REB), després que la presidenta del Govern, Francina Armengol, hagi anunciat que hi haurà una partida inclosa en els Pressupostos Generals de l'Estat de 2022. En aquest sentit, el diputat ecosobiranista ha remarcat la necessitat de convocar, com abans millor, una reunió amb el govern espanyol per aclarir la metodologia per calcular el factor d'insularitat i saber amb exactitud de quants de doblers es tracta.

El diputat ha aprofitat també la intervenció per reclamar una millora en el transport escolar menorquí i ha criticat que les Illes Balears no tinguin les competències de la gestió del litoral, que permetrien dur a terme mesures per frenar els atacs continus a les praderies de posidònia i la flora i fauna marina de l'Arxipèlag.

stats