Política 29/06/2019

MÉS per Menorca continuarà negociant el Consell sense renunciar a compartir presidència

L'assemblea determina tornar a la taula de negociació, però mostra malestar amb l'actitud del PSOE Menorca

Iván Martín
2 min
Els sobiranistes aposten per un pacte amb el PSOE i Unides Podem però no a qualsevol preu.

Es MercadalL’assemblea de MÉS per Menorca ha decidit aquest dissabte reincorporar-se a la taula de negociació amb el PSOE i Unides Podem amb l’objectiu de segellar un acord de govern que permeti reeditar el pacte de 2015 i gestionar el Consell de Menorca. De tota manera, la formació menorquinista no renuncia a la seva principal petició: la de compartir la presidència de la institució amb la socialista Susana Mora. De fet, el coordinador de MÉS per Menorca, Nel Martí, així ho ha assegurat: “Volem un govern plural i fort, però que es visualitzi aquesta pluralitat a través de la presidència. Hem de trobar alguna fórmula perquè MÉS tingui el prou pes per desenvolupar les seves polítiques”.

Martí ha demanat un “darrer esforç” a tots els partits d’esquerres i ha recordat que “el temps s’està acabant”. En aquest sentit, el coordinador del partit sobiranista insta el PSOE “que dugui propostes per resoldre aquests aspectes de visualització”. Amb relació a les intencions de MÉS per Menorca, Nel Martí avisa que “no renunciarem a compartir la presidència, ja que entenem que és la proposta lògica. Hi presentarem alternatives, però ells no n'han duita cap i simplement s’han limitat a dir que no. Creiem que haurem d’unificar una proposta”.

L’assemblea dels nacionalistes, que ha tingut lloc al Centre de Convencions d’Es Mercadal, també ha servit per copsar el sentiment general dels simpatitzants i adherits de MÉS per Menorca. Segons Martí, “la gent considera que el PSOE ha adoptat una actitud molt prepotent en línies generals, com també en les negociacions d’ajuntaments. Ens tracten com si no fóssim necessaris i fa la sensació que no tenen voluntat d’arribar a pactes. També hi ha malestar perquè el que han demanat a Formentera aquí ho neguen”. Finalment, sobre la possibilitat de governar en minoria el PSOE amb Unides Podem, Martí s’ha mostrat taxatiu: “Si cal arribar a aquest escenari, ho farem, però haurien de saber que no és el millor escenari per Menorca. Governar en minoria vol dir un equip dèbil, amb pocs consellers per a moltes àrees de gestió i pactar qualsevol iniciativa constantment”.

stats