Política 22/07/2019

MÉS per Menorca vota en contra del cartipàs i dona per trencat l'acord al Consell

El PSOE no ha fet efectiva la delegació de la presidència del Consorci de Residus i de l'Agència de la Biosfera

Ivan Martín
2 min
El trencament entre PSOE i Més per Menorca s'ha escenificat en el primer ple de la institució.

MaóMÉS per Menorca ha votat aquest dilluns en contra del cartipàs organitzatiu del Consell de Menorca i considera que el PSOE i Unides Podem han trencat unilateralment l'acord assolit el passat 5 de juliol per governar la institució. El motiu de la discrepància és que, segons els menorquinistes, no s'ha fet efectiva la delegació de la presidència del Consorci de Residus i de l'Agència Menorca Reserva de la Biosfera a la vicepresidenta i consellera de Medi Ambient, Maite Salord.

La formació sobiranista ha assegurat que durant tot el cap de setmana han demanat al PSOE que reconsideràs aquest trencament unilateral de l'acord sense obtenir cap resposta. MÉS per Menorca ha donat de marge fins abans del ple, aquest dlluns a les 10 h, i finalment hi ha votat en contra. A partir d'aquí, els consellers i directors insulars del partit econacionalista han abandonat la institució, demanaran la convocatòria urgent de la comissió de seguiment del pacte i es convocarà una assemblea de MÉS per Menorca per decidir la posició i les accions que es considerin pertinents.

Salord s'ha mostrat decebuda i ha lamentat iniciar el curs polític amb una intervenció "que mai no hauria imaginat. No entenem com s'han cedit les presidències d'altres entitats i no s'ha fet el mateix amb aquestes. És estrany que sense la delegació de les àrees, la consellera de Medi Ambient no pugui assistir a les reunions del Consorci o de l'Agència, en qualitat de responsable". A més, Salord ha expressat el seu desacord amb les formes del PSOE i Unides Podem, que "no han estat les correctes", i ha justificat el vot contrari al cartipàs per "una qüestió de dignitat política". Per la seva banda, la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, s'ha limitat a dir que estudiaran el que ha succeït i ha convidat Salord a parlar del tema "en el context que toca". Per últim, la portaveu del Partit Popular, Coia Sugrañes, creu que "l'espectacle d'avui respon a un únic interès de sumar cadires i quotes de poder".

El cartipàs s'ha aprovat gràcies al vot favorable del Partit Popular.

stats