Política 30/04/2021

MÉS per Mallorca reclama que s'incrementi el salari mínim

Els ecosobiranistes aposten perquè sigui el 60% del sou mitjà

ARA Balears
1 min
Un treballador del sector de la construcció

MÉS per Mallorca ha registrat una proposició no de llei perquè el govern espanyol incrementi el salari mínim fins a un 60% del sou mitjà, el qual, segons les dades de l'INE, era de 2.000 euros l'any 2018. Així, els ecosobiranistes aposten perquè el sou mínim sigui de 1.200 euros a l'Estat espanyol. Segons ha explicat MÉS mitjançant un comunicat, un 60% del sou mitjà és "la xifra que estableixen la Carta Social Europea i els compromisos assolits per l'estat espanyol". Segons el diputat ecosobiranista, Joan Mas 'Collet', que ha impulsat la iniciativa, aquest percentatge és també "un llindar que permet condicions de vida digna per a la classe treballadora a l'hora d'equilibrar la balança a favor dels que menys ingressen".

Coincidint amb el Primer de Maig, la proposició no de llei de MÉS també demana reformar l'Estatut dels Treballadors per millorar les condicions dels subcontractats i perquè el govern espanyol també modifiqui aspectes de la reforma laboral, com la caducitat dels convenis col·lectius, la prevalença dels convenis d'empresa sobre els temporals, l'acomiadament causal pràcticament lliure i acabar amb la reforma regressiva de les pensions.

Segons ha explicat Mas, aquesta iniciativa també serveix per commemorar el Primer de Maig i denunciar "la feblesa del mercat laboral al nostre país". "La pandèmia sanitària i la crisi econòmica han posat damunt la taula la necessitat d'uns serveis públics forts i ben dotats en tots els aspectes, d'un teixit social ben organitzat, una classe treballadora formada i ben remunerada, i un teixit empresarial divers econòmicament".

stats