Política 18/10/2021

MÉS per Mallorca qualifica de "vergonyós" el tractament informatiu d'IB3 sobre les crisis migratòries

El partit ecosobiranista reclama un codi deontològic per a l'ens públic

2 min
Arribada de migrants al port de Palma.

PalmaMÉS per Mallorca ha denunciat aquest dilluns el tracatment que IB3 ha fet de les crisis migratòries, el qual ha qualificat de "vergonyós", i ha reclamat un codi deontològic per a l'ens públic. De fet, el partit ecosobiranista registrarà una iniciativa a la Comissió de Drets Humans de la Cambra per crear un grup de feina que elabori l'esmentat codi. El portaveu de MÉS, Miquel Ensenyat, ha justificat la petició després del "vergonyós tracte informatiu" per part de l'ens públic els darrers dies. En concret, Ensenyat ha al·ludit a l'arribada de migrants per la mar, amb una cobertura informativa que, segons ell, ha "sobrepassat els límits".

En aquest sentit, el portaveu de MÉS ha explicat que IB3 "ha renunciat a complir amb la seva funció de servei públic per convertir-se en un mitjà sensacionalista i allunyat dels principis periodístics". Així, ha acusat l'ens d'emparar el discurs de l'odi donant veu només a un "partit feixista" per valorar aquests fets. "Resulta lamentable que un mitjà públic només doni veu a aquells que demonitzen la migració", ha dit. "Fer d'altaveu dels discursos de l'odi en comptes d'oferir les propostes i solucions de les forces democràtiques i defensores dels drets humans no té cap excusa", ha afegit. Ensenyat ha reiterat que MÉS demanarà que es creï una comissió d'experts per elaborar un codi deontològic que s'apliqui als mitjans públics i que impedeixi que es repeteixin fets semblants.

D'altra banda, el perfil del comitè dels treballadors d'informatius d'IB3 s'ha pronunciat sobre aquesta polèmica i ha assenyalat a les xarxes socials que "la decisió d’optar per només oferir l’opinió d’un partit polític correspon únicament i exclusivament a la direcció d’informatius i en cap cas als treballadors de la casa". Segons els treballadors, és un error, quan s'informa de drets que afecten els drets humans, "mostrar només l'opinió d'un partit que, a més, és manifestament contrari a respectar el dret de les persones a cercar una vida millor". Així mateix, reclamen "la creació d'un comitè de redacció, format per treballadors dels informatius, que valori i garanteixi la qualitat dels continguts d'IB3".

stats