Política 23/09/2019

MÉS per Mallorca es presentarà a les eleccions estatals amb Esquerra i MÉS per Menorca sota el nom de MÉS Esquerra

Guillem Balboa podria tornar a encapçalar la candidatura al congrés

Maria Llull
1 min
Imatge de l'assemblea de MÉS per Mallorca d'aquest dilluns

PalmaMÉS per Mallorca es presentarà a les eleccions estatals del pròxim 10 de novembre en coalició amb Esquerra i MÉS per Menorca. Així ho han decidit els ecosobiranistes aquest dilluns en assemblea per 102 vots a favor, 28 en contra i 8 abstencions. Malgrat que en aquesta assemblea no s'ha parlat dels candidats, fonts dels ecosobiranistes assenyalen que l'executiva tornarà a proposar Guillem Balboa com a cap de llista per al Congrés.

Malgrat que en els comicis del passat 28 d'abril també s'hi va sumar Ara Eivissa, aquest partit ha decidit no concórrer-hi aquesta vegada.

Els ecosobiranistes han acordat que la campanya electoral estarà marcada per l'austeritat, com a denúncia per unes eleccions "fruit de la irresponsabilitat dels líders estatals, que ni la ciutadania ni nosaltres desitjàvem", segons ja varen assenyalar fa uns dies mitjançant un comunicat.

"Davant la indignació per la incapacitat del PSOE i Podem per arribar a un pacte i conformar un vertader govern d'esquerres a l'Estat, ens plantejam fer una campanya austera, però amb tots els nostres valors i reivindicacions", ha explicat Bel Busquets, una de les coordinadores de MÉS, després de l'assemblea. "Després de debatre hem decidit concórrer a les eleccions amb el nom de MÉS Esquerra, en confluència amb Esquerra Illes i MÉS per Menorca. La candidatura defensarà el sobiranisme i la veu de les nostres illes a Madrid", ha afegit Busquets.

stats