Política 25/07/2021

MÉS per Mallorca participa en els actes de la Diada de Galícia convidat pel Bloque Nacionalista Galego

El corresponsable de Relacions Internacionals Antoni Trobat assegura que "el PP de Marga Prohens només es pot aturar amb un projecte unitari i plural per a l'esquerra sobiranista"

ARA Balears
1 min
Antoni Trobat, Marta Rosique i Oriol Junqueras.

PalmaEl corresponsable de Relacions Internacionals de MÉS per Mallorca Antoni Trobat ha estat en els actes del Dia da Patria Galega, a Santiago de Compostel·la, convidat pel Bloque Nacionalista Galego (BNG). Allà ha participat en un programa d'activitats per a partits sobiranistes de tot l'Estat amb el líder d'ERC, Oriol Junqueras; el coordinador de Més per Menorca, Damià Moll, i representants d'EH Bildu, Compromís, la CUP i el PNB.

El BNG, que en les darreres eleccions autonòmiques gallegues va passar de 6 escons a 19, està "en un moment especialment dolç gràcies al lideratge feminista d'Ana Pontón i a una feina organitzativa colossal", ha dit Trobat. Aquesta tasca serveix de model "per a allò que el mallorquinisme d'esquerres i ecologista necessita: sumar sensibilitats i sectors socials que defensen una Mallorca amb un nou model econòmic i que pugui decidir sobre tots els afers que ens afecten", ha afegit.

L'ecosobiranista ha destacat la fluida relació que MÉS per Mallorca manté amb el BNG mitjançant figures com el diputat al Congrés Nestor Rego, que manté "una excel•lent sintonia amb el senador Vicenç Vidal", i l'eurodiputada Ana Miranda. També ha recordat que "l'estratègia contrària a la llengua catalana i als drets de Mallorca del PP de Marga Prohens, tant semblant al seu homòleg gallec Feijóo, només es pot aturar amb un projecte unitari i plural per a l'esquerra sobiranista i ecologista com el que representa MÉS per Mallorca i que té en el BNG un aliat prioritari".

stats