Política 05/03/2020

MÉS per Mallorca i Més per Menorca estudien presentar-se junts a les eleccions generals

Un dels eixos bàsics del treball d'ambdues formacions també serà la llei de consells insulars

Ara Balears
1 min
Antoni Noguera i Damià Moll durant la reunió d'aquest dijous

PalmaMÉS per Mallorca i Més per Menorca han fet les primeres passes per presentar-se plegats a les pròximes eleccions generals. Els partits ecosobiranistes han començat a perfilar un pla de feina amb dos eixos bàsics, segons han informat mitjançant un comunicat conjunt: les eleccions generals i la llei de consells insulars. "S'explorarà tant una fórmula estable i perdurable en el temps com una marca electoral per concórrer-hi plegats", diu el comunicat. La proposta es farà extensiva a altres formacions insularistes i progressistes de Formentera i Eivissa. Els coordinadors d'ambdues formacions, Antoni Noguera i Damià Moll, s'han reunit aquest dijous a Maó i han fixat un calendari de trobades amb una periodicitat de dos mesos.

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha assenyalat que els dos partits comparteixen "una línia d'acció política que facilita la col·laboració". Noguera ha recordat que tant el menorquinisme com el mallorquinisme "es vertebren en els valors de l'ecologisme i el sobiranisme d'esquerres". "Amb uns plantejaments polítics i ideològics comuns, entenem que cal avançar cap a un marc estable que ens permeti eixamplar la nostra base".

Per la seva banda, el coordinador de Més per Menorca, Damià Moll, ha recordat que els dos partits són "clarament insularistes". "És obvi que hi ha tot un seguit de reptes conjunts que podem afrontar junts per obtenir millors resultats", ha dit.

stats