Política 11/10/2021

MÉS per Mallorca reclama que "l'Estat demani perdó pel genocidi del 1492" i que "es deixin de fer desfilades militars el 12 d'octubre"

El partit ecosobiranista no participarà en els actes amb motiu del Dia de la hispanitat

1 min
Desfilada militar amb motiu del 12 d'octubre.

PalmaEl diputat de MÉS per Mallorca Joan Mas Collet ha reclamat aquest dilluns, vigília del Dia de la hispanitat, que "l'Estat demani perdó pel genocidi del 1492" i que "es deixin de fer desfilades militars pel 12 d'octubre". Segons el representant ecosobiranista, aquesta celebració té "un clar component militarista, absolutament desfasat en ple segle XXI". "L'Estat celebra un dels genocidis més grans, el qual es va fer en nom de la Bíblia i la Corona", ha assenyalat el diputat, que ha recordat que "es varen aniquilar persones, cultures i llengües".

A més, Mas ha criticat que "encara hi hagi persones que reivindiquen aquest genocidi", en referència a les declaracions de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i de l'expresident del govern espanyol José María Aznar.

Segons el diputat de MÉS, a banda que l'Estat demani perdó, s'hauria d'iniciar "un procés de revisió i restitució juntament amb els pobles de Llatinoamèrica". Quant a la desfilada, Mas ha carregat contra la monarquia dels Borbons. "Les desfilades militars són pròpies de mitjan segle XX i ja sabem que el rei i el seu pare són hereus de qui governava a mitjan segle XX", ha dit. El representant ecosobiranista ha considerat que, "per ser una democràcia plena, cal rebaixar el suflé de l'espanyolitat, demanar perdó i deixar de fer la desfilada".

MÉS per Mallorca ha anunciat mitjançant un comunicat que no participarà en els actes oficials que s'han programat amb motiu del Dia de la hispanitat, i el lema "res a celebrar" serà el que el partit ecosobiranista farà servir durant tota la jornada de dimarts a les xarxes socials.

stats