Política 19/12/2019

MÉS per Mallorca reclama que cotxes contaminants i centrals tèrmiques paguin més impostos

Els ecosobiranistes també demanen que s'implanti un sistema de preus progressius per al consum d'aigua

Maria Llull
1 min
El diputat Josep Ferrà i el coordinador de MÉS per Mallorca, Toni Noguera

PalmaMÉS per Mallorca ha reclamat aquest dijous que els cotxes més contaminants i les centrals tèrmiques paguin més impostos. La formació ecosobiranista ha presentat un decàleg de mesures contra l'emergència climàtica, que també inclou un sistema de preus progressius per al consum d'aigua, un increment de mesures de fiscalitat verda i la supressió del projecte de metro a Son Espases.

Segons ha explicat el coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, aquest decàleg és un document per negociar "amb els socis de Govern". "L'agenda verda ha de ser una prioritat absoluta", ha dit Noguera, qui també ha reclamat "un punt d'inflexió" en les polítiques autonòmiques, a més de contundència "davant d'aquells òrgans que hi posen traves", sigui "l'Estat, el Tribunal Constitucional o el sector privat".

Revisar el pla sectorial de carreteres per reduir la dependència del vehicle privat; limitar el nombre de creuers al port de Palma; impulsar parcs agraris; desplegar les lleis de canvi climàtic i de residus; millorar el transport públic; limitar a 80 quilòmetres la velocitat a la via de cintura i a 30 quilòmetres a les ciutats; o limitar els preus del lloguer, són algunes de les mesures que inclou el document de treball de MÉS per Mallorca.

A més, els ecosobiranistes han considerat "decebedors" els resultats de la COP25. "Esperes que aquestes trobades siguin valentes, i els resultats podrien haver estat més ambiciosos", ha dit Noguera.

stats