Eleccions europees
Política 26/03/2024

MÉS per Mallorca rebutja Sumar i anirà amb Bildu, ERC i BNG a les europees

La militància del partit ecosobiranista ha decidit presentar-se amb la coalició integrada per Esquerra Republicana, EH Bildu i BNG per un 89,7%

ARA Balears
2 min
L'assemblea de MÉS per Mallorca d'aquest dilluns.

PalmaMÉS per Mallorca no anirà a les europees d'enguany amb Sumar, ho farà amb Ara Repúbliques. Així ho ha decidit l'Assemblea de MÉS per Mallorca, que ha aprovat aquest dilluns concórrer amb aquesta formació a les eleccions europees de juny de 2024. D'aquesta manera, la militància del partit ecosobiranista ha decidit presentar-se amb la coalició integrada per Esquerra Republicana, EH Bildu i BNG per un 89,7%. Per la seva banda, Més per Menorca i ARA Eivissa també se sumaran a Ara Repúbliques.

En declaracions als mitjans de comunicació, el coordinador general de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha dit que d'aquesta manera fan una "clara aposta" per l'Europa dels "pobles i les persones i, sobretot, per la defensa de la llibertat i de la democràcia". "Aquests són trets que defineixen MÉS per Mallorca", ha afirmat Apesteguia, que després ha afegit que acudeixen a aquestes eleccions amb "il·lusió i força".

D'aquesta manera, un 89,7% de l'assemblea ecosobiranista ha optat per l'opció d'ARA Repúbliques, davant d'un 10,3% dels assistents que preferia aliar-se amb Sumar, fórmula per la qual van optar a les anteriors eleccions generals del 23-J sota la marca Sumar MÉS i amb què el diputat Vicenç Vidal va aconseguir el seu escó per les Balears.

Més per Menorca ha explicat que la decisió s'ha pres en la seva 68a assemblea amb els seus adherits i adherides per ratificar l'acord al qual s'ha arribat amb la resta de partits sobiranistes de l'Estat. Els participants en l'assemblea menorquinista han votat per unanimitat a favor de l'acord. A partir d'ara, Més per Menorca comença a treballar amb la resta de partits la confecció de la llista electoral i pròximament es decidirà qui serà el candidat/a menorquinista.

stats