Política 16/11/2019

MÉS per Mallorca passarà a tenir només un coordinador

La ponència d'organització s'haurà de concloure la setmana que ve, encara que se n'han tancat els temes més importants

Maria Llull
2 min
Aquest dissabte s'ha duit a terme la ponència d'organització de la IV Assemblea General de MÉS

Santa Maria del CamíMÉS per Mallorca passarà a tenir només un coordinador. Així ho ha decidit la IV Assemblea General dels ecosobiranistes aquest dissabte durant la ponència d'organització que s'ha duit a terme a Ses Cases dels Mestres, a Santa Maria del Camí. Fonts del partit han explicat a l'ARA Balears que aquesta decisió s'ha imposat després que s'hagin presentat esmenes tant a favor de continuar amb més d'un coordinador com de limitar aquesta figura només a una persona. Fins ara, Guillem Balboa i Bel Busquets han exercit les tasques de coordinació plegats.

Aquesta ponència ha de servir per determinar com serà l'estructura del partit els propers anys. Per motius de temps, ha quedat inconclusa, encara que se n'han tancat els temes més importants i no hi ha gairebé possibilitats que les decisions que s'han pres aquest dissabte tornin enrere. Dissabte, 23 de novembre, serà el torn de la ponència política, encara que també s'haurà de concloure definitivament la d'organització.

La ponència també proposava que els simpatitzants no tinguessin dret a vot a les assemblees i que només el poguessin exercir a les primàries. Però aquesta proposta ha estat rebutjada, a través d'esmenes, i les coses quedaran com fins ara en aquest terreny. A més, s'ha recuperat la figura del consell polític, el qual era una de les propostes de la ponència. D'aquesta manera, tornarà a haver-hi tres àmbits de decisió a MÉS: l'assemblea, formada per militants i simpatitzants; l'executiva, per a les decisions del dia a dia; i el consell polític, una mena d'executiva ampliada i encarregada dels temes de caràcter més ideològic.

Bel Busquets, co-coordinadora de MÉS per Mallorca, aquest dissabte en la ponència d'organització de MÉS per Mallorca

La ponència d'aquest dissabte també ha obert les portes a recuperar les joventuts del partit ecosobiranista, una altra de les propostes de Noguera. Malgrat que no s'ha pres aquesta decisió directament, sí que s'han aprovat esmenes que preveuen la seva existència. Per exemple, en el consell polític hi haurà un representant de les joventuts.

Catalina Trobat, Joan Colom, Guillem Balboa i Joan Pau Jordà han estat els ponents en aquesta primera jornada de la IV Assemblea. Les esmenes s'han tractat per blocs temàtics i el que queda pendent per a la setmana que ve només afecten temes puntuals.

"Hem organitzat aquesta amb dos dies d'intens debat i després votacions", ha indicat aquest dissabte la cocoordinadora de MÉS, Bel Busquets. "Necessitam debatre i compartir idees amb consens. Volem traçar el full de ruta dels propers anys amb el màxim de participació", ha continuat Busquets, qui també ha explicat que els participants han "contribuït amb esmenes" a la ponència. "En aquests moments s'ha debatut en què consistirà l'organització", ha afegit.

La setmana que ve serà el torn de la ponència política, que es farà al teatre Municipal de Binissalem. "Parlarem de les idees i dels trets identitaris de MÉS per Mallorca, una formació ecologista, sobiranista, feminista i d'esquerres que vol transformar aquest país", ha sentenciat Busquets.

stats