Política 29/10/2019

Lila Thomàs: "El Senat no ha de fomentar el conflicte territorial"

La candidata al Senat per Mallorca de la coalició MÉS-Esquerra reivindica el diàleg polític

Ara Balears
1 min
Lila Thomàs, candidata al Senat per MÉS-Esquerra, Isidre Mateu, i del senador autonòmic per les Balears de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal

PalmaLa candidata al Senat per Mallorca de la coalició MÉS-Esquerra, Lila Thomàs, ha assegurat aquest dimarts en una roda de premsa feta al Parlament de les Illes Balears que "el Senat no ha de fomentar el conflicte territorial. A MÉS-Esquerra pensam que això s'ha de resoldre amb diàleg". Thomàs ha estat acompanyada pel seu company de papereta, Isidre Mateu, i el senador autonòmic per les Balears de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal.

La candidata ha reiterat la voluntat de la coalició de "convertir el Senat en una vertadera cambra de representació territorial basada en les comunitats autònomes i no en la caduca divisió en províncies". MÉS-Esquerra demana que el Senat tengui més importància i que pugui vetar les decisions preses tant pel govern com pel Congrés que afectin el model territorial. A més, Thomàs ha insistit que "al Senat cal fer-hi feina, com està fent el senador autonòmic de MÉS, Vicenç Vidal, i no convertir-lo en un cementeri d'elefants, que és el que sempre han fet el PP i el PSOE".

Vicenç Vidal ha avançat que tant ell com els representants de MÉS-Esquerra es negarien a votar a favor dels articles 155 o 116 de la Constitució perquè això suposa "afegir més llenya al foc" . A més, el senador ha recordat que "el que està passant a Catalunya té que veure amb les llibertats i els drets civils i afecta tots els territoris i tots els col·lectius socials". Vidal també ha intervengut per criticar "la manca de diàleg" dels autoanomenats constitucionalistes i que el president espanyol, Pedro Sánchez, "no sigui ni tan sols capaç d'agafar el telèfon a un president autonòmic".

stats