Internacional
Política 17/12/2022

MÉS demana la dimissió de José Ramón Bauzá per la vinculació amb el Qatargate

La formació exigeix a Prohens que aclareixi si hi va haver altres actuacions similars durant la legislatura 2011-2015

ARA Balears
1 min
Lluís Enric Apesteguía Ripoll (MÉS).

PalmaEl coordinador general de MÉS per Mallorca i candidat a la presidència del Govern, Lluís Apesteguia, ha demanat aquest dissabte la dimissió de l'eurodiputat i expresident autonòmic i del PP José Ramón Bauzá per la implicació amb el Qatargate. Fonts de la formació ecosobiranista consideren que, "davant la sospita que el Qatargate començàs a Mallorca amb reiterats favors a fons inversors qatarians, que han continuat al Parlament Europeu i amb vinculacions al grup d'amistat amb Qatar, curiosament presidit per Bauzá, fan imprescindible que, pel bé de la salut de la institució, dimiteixi".

En aquest sentit, fonts de MÉS per Mallorca consideren "inadmissible" que sent el president autonòmic impulsàs accions en benefici d'inversors de Qatar, com la declaració d'interès autonòmic que va possibilitar la construcció d'un hotel de luxe a Canyamel. Tal com explica MÉS en una nota de premsa, l'aprovació de la declaració d'interès autonòmic del projecte del 30 de març de 2012 va permetre la construcció de l'hotel. La formació encapçalada per Apesteguia assegura que es varen agilitar tots els tràmits de l'administració pública relacionats amb aquest projecte hoteler.

Davant aquesta situació que es va fer pública dimecres, el candidat de MÉS per Mallorca ha reclamat al Partit Popular i a Marga Prohens que aclareixin si, durant la legislatura 2011-2015, es varen dur a terme altres accions per tal de beneficiar els interessos de fons inversors del país àrab.

stats