Política 28/10/2020

MÉS, sobre el suport de Cs als pressupostos del Govern: "No permetrem concessions en polítiques d'esquerres"

Els ecosobiranistes manifesten la seva disconformitat davant d'un possible acord amb el partit taronja

Maria Llull
1 min
Els diputats de MÉS per Mallorca Josep Ferrà i Joana Aina Campomar

PalmaL'acostament entre el PSIB i Ciutadans per tirar endavant els pressupostos del Govern al Parlament no agrada a MÉS per Mallorca. El partit taronja va donar suport dimarts al sostre de despesa de 4.726 milions d'euros que servirà per donar forma als comptes de l'Executiu, però aquest suport no és gratuït, com ha recordat la portaveu adjunta de Cs aquest dimecres. La principal condició de Ciutadans és que el Govern no apugi impostos, encara que també caldrà veure quines són les esmenes que presenta la formació taronja al projecte de llei de pressupostos durant la seva tramitació. Davant d'això, MÉS per Mallorca, a més de recordar que forma part del Govern, ha assegurat que no permetrà "concessions en polítiques d'esquerres i de país" per aconseguir el suport d'un partit de la dreta, com és Ciutadans.

El diputat ecosobiranista Josep Ferrà ha deixat palès aquest malestar a les seves xarxes socials, on també ha recordat que MÉS per Mallorca, Més per Menorca i Gent per Formentera sumen set diputats, dos més que Ciutadans. També ha subratllat que l'acostament dels socialistes a Ciutadans durant la tramitació del decret de reactivació econòmica "va ser un fracàs".

"I amb polítiques de país i reivindicatives cap a Madrid, m'estim més un pèl d'El Pi de Josep Melià, Lina Pons i Maria Antònia Sureda que tota la cabellera de José Ramón Bauzá i el seu partit", ha afegit Ferrà. Per acabar, Ferrà ha deixat clar que MÉS espera que el suport de Cs no impliqui cap renúncia per part del Govern del Pacte.

stats