Política 03/08/2021

MÉS critica que l'Estat "maltracta" els municipis de Mallorca afectats pel Glòria

La formació ha aprofitat per demanar que es traspassin les competències de costes al Govern balear

ARA Balears
1 min
El passeig de la Cala Rajada destruït per l'impacte de les onades de la borrasca Glòria.

PalmaMÉS per Mallorca ha criticat aquest dimarts el govern de l'Estat i la Demarcació de Costes a les Balears per "maltractar" els municipis de Mallorca afectats per la borrasca Glòria de l'any passat, i ha assegurat que els ajuntaments del Llevant han hagut d'assumir el cost dels desperfectes que va causar.

En un comunicat, la formació sobiranista ha assenyalat que la "perspectiva centralista no funciona a l'hora d'arreglar els problemes de les Balears. Per aquest motiu, MÉS ha tornat a demanar que es traspassin les competències de costes al Govern.

El partit ha explicat que l'Ajuntament de Manacor –governat per MÉS– ha invertit uns 700.000 euros a arreglar infraestructures danyades per la borrasca "dins els dominis de Costes". Tot i això, "s'ha fet públic que no veuran cap cèntim del 50% que el govern de Pedro Sánchez va prometre".

"És indignant que l'Estat hagi de pagar a l'Ajuntament les reparacions i que no assumeixi cap despesa", ha lamentat el batle de Manacor, Miquel Oliver, que és de MÉS. El Consistori ha reparat l'estació de bombeig de Cala Magrana, els desperfectes de les Coves Blanques de Portocristo, el passeig de Cales de Mallorca i un tram del passeig de s'Illot.

Segons MÉS, la indignació "també prové d'altres pobles". A Capdepera, la regidora del mateix partit Núria García ha explicat que varen demanar 1,5 milions d'euros i que només els han tornat "poc més del 8%". A Sant Llorenç des Cardassar, la tercera tinent de batle i portaveu de MÉS al municipi, Dolors Sánchez, ha assenyalat que "la gestió de la borrasca és una mostra més que la gestió de costes des de Madrid perjudica els ciutadans balears".

stats