Bous
Política 04/08/2022

MÉS censura les dues corregudes de bous de Palma i demana que es posi fi a aquesta pràctica

La formació denuncia que l'acte es farà “perquè el govern de l’Estat vol que es faci”

ARA Balears
1 min
La façana principal de la plaça de toros de Palma.

PalmaMÉS - Estimam Palma ha demanat l'abolició de tots els espectacles "en què el maltractament animal i els assassinats siguin presents". Així ha volgut censurar la formació les dues corregudes de toros que tindran lloc aquest dijous i divendres a Palma i que es faran, segons ha informat en un comunicat, "perquè el govern estatal vol".

El coordinador de la formació, Miquel Àngel Contreras, ha recordat que tot i que el 2015 Palma va ser declarada ciutat antitaurina, i que el 2016 el Parlament de les Illes Balears va aprovar una llei autonòmica que eliminava la possibilitat de mort, maltractament i patiment dels bous a les corregudes, “el govern de Mariano Rajoy va recórrer contra la nova llei i Pedro Sánchez va mantenir aquest recurs”. “El 2019, el Tribunal Constitucional, anomenat pel PP i pel PSOE, va dictaminar que a les corregudes de bous els animals han de ser torturats i assassinats, en derogar, entre d’altres, l’article que prohibia l’ús d’estris que danyassin o matassin l’animal”, han remarcat.

"Han de desaparèixer per coherència a les normes i principis de benestar animal, que no haurien d'admetre excepcions per motius culturals. El sofriment animal no pot ser mai objecte de diversió o entreteniment", ha conclòs el coordinador de la formació.

stats