Política 06/06/2019

MÉS per Campanet ofereix al PSOE compartir la batlia per evitar que pacti amb el PP i El Pi

L'acord suposaria que Guillem Rosselló (MÉS) fos batle 26 mesos i Rosa Bestard (PSOE), els altres 22 mesos de mandat

Ara Balears
2 min
MÉS per Campanet denúncia que el PSOE està a punt de tancar un pacte al municipi amb el PP i El Pi

PalmaMÉS per Campanet, que va guanyar les eleccions municipals amb un 43,7% dels vots, ha denunciat en una nota de premsa que el PSOE està a punt de tancar un pacte amb el PP i El Pi per governar la institució. La formació ecosobiranista, per tal d'evitar l'acord, ha ofert al PSOE un pacte que suposaria la batlia durant els primers 22 mesos del mandat per a la candidata socialista, Rosa Bestard, i els 26 mesos següents per al candidat de MÉS, Guillem Rosselló. MÉS té cinc regidors; el PSOE, quatre, i PP i El Pi, un.

"Consideram que el fet que la batlia de Campanet hagi de ser fruit d'un pacte imprescindible del PSOE amb el Partit Popular no respon de cap de les maneres a la voluntat manifestada pels campaneters a les passades eleccions. Dissortadament, ara els representants d'una part d'aquest progressisme volen arribar a la batlia mitjançant un pacte amb un partit de dretes com el PP, un pacte mal d'entendre per a la gent progressista del nostre poble i, per tant, també per a molts de votants del PSOE", es destaca a la nota.

Els nacionalistes consideren que Campanet ha votat de manera clara per una majoria progressista, ja que MÉS i el PSOE sumen el 78% dels vots davant el 22% del PP i El Pi.

"Això no obstant, en contra del desig de majories progressistes expressat pel 78% dels electors, en aquests moments el PSOE ja té pràcticament tancat un pacte amb El Pi i amb el PP per aconseguir la batlia", asseguren des de la formació. Els regidors d'aquest partit consideren que aquest pacte entre socialistes i partits de dreta es pot evitar, per la qual cosa "apel·lam al seny i a la defensa de la majoria progressista del nostre poble per reconduir la situació actual i fer que, com a resposta al que consideram que han manifestat els votants campaneters a les passades eleccions municipals, aquesta proposta arribi a bon port".

stats