Política 09/03/2019

Balboa assumeix el número 1 a la llista de MÉS pel Congrés amb "orgull" i "una mica d'ingenuïtat"

L'assemblea del partit ratifica el batle d'Alaró i Rosa Cursach com a principals candidats a les eleccions generals

Carles Tudurí
2 min
Balboa assumeix ser el número u a la llista de MÉS pel Congrés amb "orgull i ingenuitat"

PalmaGuillem Balboa, coordinador de MÉS per Mallorca i número dos a la llista al Consell, ha estat elegit com a candidat de la formació al Congrés en les eleccions generals del pròxim 28 d'abril, nomenament que el batle d'Alaró ha assumit amb "orgull i determinació" i amb "una mica d'ingenuïtat". Rosa Cursach ha estat ratificada com a número 1 de la candidatura ecosobiranista al Senat.

"Som l'esperança davant la por, el futur davant el retrocés. Som l'esquerra transformadora i venim a defensar els interessos de tots els ciutadans de les Illes", ha assegurat Balboa després de les votacions dels assistents a l'assemblea duita a terme aquest dissabte al Casal Joan Alcover de Palma.

El polític de MÉS ha recordat que representa "el projecte polític que ha fet possible retornar la Targeta Sanitària a totes les persones que resideixen a les Illes, una taxa turística per compensar l'impacte de les masses, obrir fosses per tancar ferides, la renda social i lleis pioneres com la de residus i la de canvi climàtic".

Balboa s'ha mostrat optimista pels resultats de les eleccions i ha indicat que no té cap dubte que hi ha possibilitats d'obtenir un escó nacionalista al Congrés per primera vegada. "El context és bo i propici i, a més, la nostra proposta també és necessària", ha comentat després de la votació.

Per part seva, Rosa Cursach, directora de l'Institut Balear de la Dona, ha fet referència a la mobilització ciutadana amb motiu de la celebració del Dia internacional de la dona i ha dit que "com a partit, podrem aprendre moltes coses del moviment feminista actual. D'una banda, la capacitat d'arribar a consensos en tots els vessants, i de l'altra, la perseverança". La candidata ha recordat que "fa quatre anys només érem 400 omplint els carrers i avui en som 20.000".

A l'assemblea també hi han participat Miquel Ensenyat i Fina Santiago, tàndem al Parlament; Antoni Noguera i Neus Truyol, tàndem a l'Ajuntament de Palma, i Bel Busquets, candidata al Consell.

stats