Política 25/11/2021

MÉS afirma que "la sentència contra l'escola en català va molt més enllà de l'àmbit lingüístic"

Josep Ferrà acusa el TS de "passar per damunt del consens polític i social" en ordenar que l'ensenyament a Catalunya sigui en castellà com a mínim en un 25% de les hores lectives

ARA Balears
1 min
El diputat de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà.

PalmaEl portaveu adjunt de MÉS per Mallorca al Parlament, Josep Ferrà, ha acusat el Tribunal Suprem de "passar per damunt del consens polític i social" en ordenar que l'ensenyament a Catalunya sigui en castellà com a mínim en un 25% de les hores lectives. Segons Ferrà, "és una sentència que, com malauradament passa massa sovint, va molt més enllà de l'àmbit lingüístic".

En aquest sentit, el diputat de MÉS ha assenyalat que "és una sentència que no té res a veure ni amb l'ensenyament ni amb l'aprenentatge ni amb el compliment de la llei. Té com a únic objectiu arraconar el català i imposar el castellà". De la mateixa manera, ha destacat que es tracta d'un "nou atac de la dreta i l'extrema dreta disfressada de jutges que no volen reconèixer la plurinacionalitat i el plurilingüisme".

Ferrà ha reiterat que continuaran "defensant el model d'escola en català" i, tot i les sentències, "no ens aturaran en la defensa de la nostra llengua". Així, ha recordat que "no és el castellà el que es troba en perill: a Catalunya, al País Valencià i a les Illes Balears, la immersió lingüística no ha estat un model per arraconar el castellà, llengua que coneixen totes les persones escolaritzades".

En paraules del diputat ecosobiranista, aquesta sentència "hauria de servir per qüestionar si la immersió lingüística és suficient". A més, ha afegit que "el model d'immersió lingüística, si bé conserva el català en l'entorn escolar, no ha estat suficient per aturar el retrocés de l'ús de la llengua entre els joves, com han posat en evidència les darreres estadístiques".

stats