Política 25/09/2018

Es Mercadal planteja impulsar un transport públic per regular l'accés a les seves platges

Francesc Ametller creu que aquest sistema reduiria la saturació durant l'estiu a Cavalleria, Binimel·là i Pregonda, a més de rebaixar el volum de trànsit pels principals carrers del poble

Ivan Martín
2 min
Francesc Ametller vol una solució per una de les zones més visitades pels turistes i veu en el transport públic una alternativa vàlida.

Es MercadalEl batle del Mercadal, Francesc Ametller, ha deixat la porta oberta a la possibilitat d'implantar un servei de transport públic que reguli l'accés a les platges verges del terme municipal. En concret, Ametller assegura que "cal analitzar amb deteniment la saturació existent durant els mesos d'estiu a les platges del nord del nostre terme municipal. Som partidari d'un autobús que connecti el poble amb la zona de Cavalleria, a més de les platges de Binimel·là i Pregonda". El batle del Mercadal reconeix que "s'han viscut dificultats en el trànsit intern del municipi, ja que una vegada torna la gent de les platges, es produeixen importants col·lapses als carrers principals".

D'aquesta manera, el batle socialista va més enllà de la proposta que demà, dimecres, presentarà en el ple l'agrupació d'electors de l'Entesa, relativa a cercar solucions per regular l'accés de vehicles a la zona del far de Cavalleria. En aquest sentit, Francesc Ametller hi insisteix: "Ja m'agradaria disposar d'un servei de transport, però no tenim aquesta possibilitat. És un sistema que reduiria considerablement el volum de vehicles que es concentren a l'aparcament de Binimel·là". Així mateix, Ametller admet que "en alguna ocasió hem plantejat al Consell Insular aquesta alternativa, tot i que damunt la taula hi havia altres prioritats. És una qüestió a abordar en el futur".

La zona de Cavalleria és una de les ubicacions amb més encant de Menorca. Els darrers anys, la saturació durant la temporada alta s'ha traslladat al poble, que exerceix de principal via d'entrada i sortida per visitar el far, o bé platges com Cavalleria, Binimel·là i Pregonda, una de les joies de la corona. Ametller també creu que s'ha de pensar en "els residents que utilitzen els camins per pescar o per sortir amb una embarcació des del port de Sanitja".

stats