Política 12/03/2020

Menorca tancarà a partir d'aquest divendres els clubs de jubilats per coronavirus

Les activitats extraescolars continuaran amb l'adopció de mesures d'higiene

Ivan Martin
1 min
Susana Mora i Bàrbara Torrent han explicat els acords adoptats amb els ajuntaments davant el coronavirus.

MaóEl Consell de Menorca i els ajuntaments de l’illa han decidit tancar els 11 clubs de jubilats de l’illa per preveure-hi contagis de coronavirus. La mesura entrarà en vigor a partir d’aquest divendres i afectarà unes 11.000 persones. La consellera insular de Benestar Social i Família, Bàrbara Torrent, ha explicat la iniciativa: “Les persones grans i les que pateixen discapacitat són col·lectius vulnerables, i per aquest motiu hem decidit tancar els centres els pròxims 30 dies”.

D’altra banda, extremar les mesures de precaució als geriàtrics s’ha convertit en un dels objectius de les institucions. Així, s’ha recomanat evitar les sortides dels interns d’aquests equipaments a l’exterior i restringir les visites a una persona per usuari. També s’ha sol·licitat que aquelles persones amb símptomes o que hagin viatjat a zones de risc no accedeixin als recintes. De la mateixa manera, s’insta els menors de 15 anys a no visitar els equipaments perquè són potencials transmissors de la malaltia.

A més, la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, ha fet una crida a la ciutadania per mantenir la normalitat, però evitant actes o esdeveniments “prescindibles” que puguin concentrar un elevat nombre de persones. “El Govern balear ha estipulat 1.000 persones d’aforament màxim, tot i que cal pensar que a Menorca l’equivalent a aquesta proporció serien 200 o 300 persones”, ha assenyalat.

Finalment, les activitats extraescolars ludicoesportives es continuaran duent a terme, però augmentaran les mesures preventives i d’higiene. Es recomana en aquestes infraestructures i poliesportius no emprar les zones comunes com banys i vestidors.

stats