Política 11/03/2020

Menorca perdrà 86.250 estades de turistes de l'Imserso per la suspensió del programa

Els 77 dies que queden de turisme sènior suposarien la pèrdua de 221.375 estades

Ivan Martin
2 min
Els hotels de Menorca són un dels reclams d'aquesta tipologia de turistes que deixaran de venir a l'illa.

MaóL’impacte de la cancel·lació dels viatges de l’Imserso a Menorca podria precipitar el tancament d’alguns dels vuit establiments que en previsió a les entrades d’aquesta tipologia turística havien obert portes. L’Associació Hotelera de Menorca (Ashome) xifra en 86.250 les estades perdudes per als pròxims 30 dies, temps inicial que el Ministeri de Sanitat estima per minimitzar els efectes del coronavirus, uns nombres que s’accentuen si ens referim als 77 dies que queden de turisme sènior, que suposarien la pèrdua de 221.375 estades.

La gerent d’Ashome, Azucena Jiménez, explica que la incertesa s’ha apoderat del sector. A més, recorda que la temporada de l’Imserso arrancà amb dificultats, i l’amenaça del Covid-19 ha agreujat les conseqüències per als hotelers. “Havíem començat malament, amb un retard de dos mesos, a causa dels problemes d’adjudicació, i ara amb el tancament precipitat donam per perduda la temporada”, ha destacat. Fins i tot, Jiménez no descarta que alguns establiments prenguin mesures dràstiques, “si les empreses no poder fer front a la reincorporació de personal perquè desconeixen si la situació s’estendrà en el temps, la majoria d’hotels podrien decidir tancar”.

D’altra banda, lamenten la caiguda de l’Imserso, però ho assumeixen “amb responsabilitat perquè entenem que es tracta d’un problema de salut global, i en el qual hem de participar tots”. Un altre front obert és la prohibició dels vols amb Itàlia. Tot i que el primer vol programat entre aquest país i Menorca està programat per a l’1 d’abril, si la situació s’allarga, l’inici de la temporada deixaria els hotelers sense un dels mercats importants per a l’illa. “És el tercer mercat turístic i molts establiments comencen la temporada amb els italians. Ara ja tenen la certesa que no vindran i, per tant, caldrà substituir aquests visitants o plantejar-se nous escenaris”, ha assenyalat la gerent d’Ashome.

stats