Política 18/05/2020

Menorca demana que la SAREB cedeixi les propietats per a polítiques d'habitatge

També modifica el Pla insular de transport regular i el reglament de 0 a 3 anys

Ivan Martin
1 min
L'equip de govern ha donat llum verda a la proposta d'Unides Podem per a impulsar polítiques d'habitatge.

MaóEl ple del Consell de Menorca ha aprovat aquest dilluns sol·licitar al Ministeri d’Agenda Urbana que la Societat de Gestió d’Actius procedents de la Reestructuració Bancària (SAREB) cedeixi a la institució totes les seves propietats a l’illa amb l’objectiu de desenvolupar-hi polítiques públiques d’habitatge. Així, el Consell pretén recuperar els habitatges situats en nuclis urbans per destinar-los a lloguer social i el programa impulsat per la màxima institució menorquina Lloguer Ètic.

També exigeixen a la SAREB la cessió dels terrenys urbanitzables per executar-hi projectes en coordinació amb els ajuntaments i el Govern balear. Cal remarcar que alguns d’aquests, ubicats a Ciutadella, tenen un elevat valor per a inversors. El Consell instarà el govern espanyol a elaborar un informe exhaustiu de les operacions duites a terme des de la creació de l’ens. El document, que hauria d’entregar-se en un termini màxim de 30 dies, detallarà el preu d’adquisició de les propietats, a qui pertanyien, les actuacions que s'hi han fet i el preu final de venda.

D’altra banda, el ple ha aprovat la modificació del Pla insular de transport regular per a viatgers per carretera, que ampliarà la xarxa de connexions entre municipis. Una de les accions més rellevants és l’entrada en funcionament d’una línia que enllaçarà Ciutadella amb l’aeroport de Menorca, sense necessitat de fer transbordament a Maó. Per últim, la corporació ha donat el vistiplau al reglament dels centres d’atenció infantil de 0 a 3 anys, segons el qual s’estableixen els criteris d’autorització i acreditació per a aquests equipaments.

stats