Política 02/03/2023

Menorca no veu una solució "dimensionada" els parcs eòlics marins

Les dues zones afectarien un total de 224 quilòmetres quadrats

Iván Martín
1 min
Parc eòlic marí instal·lat a Galícia.

MAÓEl Consell de Menorca considera que la inclusió de dos parcs eòlics a pocs quilòmetres de la costa menorquina, segons el Pla d'Ordenació de l'Espai Marítim aprovat dimarts pel Consell de Ministres, no respon a una estratègia compartida amb l'administració insular. De fet, el conseller de Medi Ambient, Bep Juaneda, creu que els parcs previstos "no representen una solució dimensionada a les necessitats de l'illa".

El conseller ha demanat més informacions al Ministeri de Transició Energètica, amb l'objectiu d'avaluar si aquests equipaments estan adequats a Menorca. En aquest sentit, Juaneda recorda: "Demanem que qualsevol planificació i previsió es pugui dimensionar a la realitat de l'illa, i sobretot que vagi en coherència amb el full de ruta de descarbonització 2030", i afegeix: "És necessària una major coordinació entre administracions pel que fa al repte de la transició energètica, a més de garantir que aquestes instal·lacions no malmetin el territori marí".

Per la seva banda, el director general d'Energia i Canvi Climàtic del Govern balear, Pep Malagrava, ha reconegut que el mapa on es detallen les zones per instal·lar parcs eòlics marins era una demanda de l'Executiu autonòmic de fa un any. Malagrava també ha assegurat que no hi ha cap projecte, però sí l'interès per part de diverses empreses. En concret, el govern espanyol ha reservat dues zones denominades LEBA2 i LEBA3, a la part oriental de l'illa. Són els dos únics que figuren a les Balears, el primer afecta una superfície de 147,3 quilòmetres quadrats a cinc quilòmetres de la costa nord-est, mentre que el segon és de 77,6 quilòmetres quadrats i se situa a 10,6 quilòmetres de la punta de la Mola.

stats