Política 22/11/2018

MÉS per Menorca insta el Govern balear a no rebaixar les exigències del REB a Pedro Sánchez

El diputat de la formació sobiranista Nel Martí qualifica d'"insuficient i inconcreta" la proposta del cap de l'executiu espanyol

Ivan Martín
1 min
Nel Martí avisa a la presidenta de l'executiu autonòmic de les mancances que presenta la proposta de Pedro Sánchez.

MaóMÉS per Menorca demana a la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, que no rebaixi les seves exigències respecte del Règim Especial de Balears i que s'ajusti al full de ruta pactat amb totes les formacions polítiques, així com la societat civil. La formació menorquinista recorda que la proposta del cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, no garanteix la subvenció fins al 100% per a mercaderies; no preveu l'OSP Menorca-Barcelona, assumir la totalitat del 75% del transport marítim, ni tampoc la implantació de la tarifa màxima universal com a mecanisme per evitar que el descompte del 75% s'utilitzi per part de les companyies aèries per augmentar els preus.

De la mateixa manera, MÉS per Menorca denuncia que no es concreten les mesures d'impuls a les energies renovables i de millora de l'accessibilitat a la formació. A més, asseguren que el fons d'insularitat es redueix a l'anivellament de les inversions de l'Estat, sense especificar si són directes o es fan a través de convenis. Finalment, un altre aspecte que no recull la proposta de Sánchez és la recuperació de les inversions estatutàries previstes en l'Estatut d'Autonomia, que segons MÉS per Menorca superen els 1.000 milions d'euros.

El diputat de MÉS per Menorca Nel Martí considera que la situació respecte de les compensacions per corregir la insularitat "són tan precàries que qualsevol proposta pot semblar suficient. I no és així. Les mesures proposades són bones o pensades en positiu, però són molt inconcretes i molt insuficients".

stats