Política 03/02/2020

Menorca ja disposa d'una oficina per assessorar particulars i empreses en energia

Forma part de l'estratègia Menorca 2030 per descarbonitzar l'illa

Ivan Martin
2 min
Irene Estaún i Maite Salord han impulsat l'oficina que compta amb la contractació de dos enginyers.

MaóA partir d'aquest dilluns els ciutadans de Menorca podran rebre assessorament per a la transició energètica en qüestions d'autoconsum, vehicles elèctrics o eficiència energètica. Són alguns dels serveis que es poden trobar a la primera oficina de Menorca 2030, ubicada a la seu del Consell de Menorca, a Maó. Aquesta iniciativa és fruit d'un conveni de col·laboració signat el passat mes de setembre entre la Conselleria de Transició Energètica del Govern balear, el Consorci de Residus i Energia i la màxima institució menorquina. La creació de l'oficina constitueix un dels objectius de l'estratègia Menorca 2030, amb la intenció d'informar i incentivar a participar en el procés de descarbonització i transició energètica a l'illa.

Els serveis que presta l'oficina són diversos, i destaquen els d'informació i assessorament normatiu, així com en la tramitació administrativa en diferents àmbits com l'autoconsum, la mobilitat elèctrica, l'eficiència energètica en edificis i instal·lacions, la facturació d'electricitat o un canal específic per a empreses. També proporciona orientació sobre les possibles línies de subvenció obertes i com tramitar-les. D'altra banda, l'oficina impulsarà actes de divulgació, tallers i activitats, amb l'objectiu de crear una comunitat energètica que disposi de coneixements sòlids que ajudin a impulsar i desenvolupar la transició energètica.

A més, per cobrir els serveis de l'oficina, el Consorci de Residus i Energia ha contractat dos enginyers formats en el camp de les energies renovables, la mobilitat sostenible i l'eficiència energètica. Cal recordar que el repte del full de ruta per descarbonitzar l'illa és situar Menorca al capdavant en estalvi i eficiència, l'ús d'energies netes i servir com a referent per a altres zones de la Unió Europea. La idea és assolir el 85% de la demanda elèctrica amb renovables, reduir el 50% el consum de combustibles fòssils en transport terrestre, rebaixar un 30% el consum per a usos tèrmics en el sector industrial i residencial i reduir el 10% del consum de gasoil B en el sector primari.

stats