Política 30/01/2019

Membres de la Comissió Europea analitzen Menorca per liderar la transició energètica

La delegació europea ha expressat el seu suport a la iniciativa de Menorca i insta tots els estaments a convertir-la en un referent en la matèria

Iván Martín
1 min
La delegació europea ha detallat a la seu del Consell a Maó els reptes de l'illa per a ser un referent energètic.

MaóUna delegació tècnica de la Comissió Europea (CE) s'ha desplaçat a Menorca per conèixer l'estratègia de l'illa per aconseguir arribar al 2030 consumint un 85% d'energies renovables. L'objectiu de la visita és analitzar el full de ruta que es va enviar fa dues setmanes a la CE i contrastar amb agents polítics, institucionals, socials i econòmics la disponibilitat de Menorca per avançar i ser un referent en la transició energètica.

La delegació europea ha expressat el seu suport a la iniciativa de Menorca i insta tots els estaments a convertir-la en un referent en la matèria. També han informat de les possibilitats existents a la CE per facilitar la transició. Han recordat els fons estructurals europeus i la línia de finançament per a iniciatives d'innovació i desenvolupament. Des de la CE han destacat que les illes són territoris especialment preparats per a una transició energètica per la seva vulnerabilitat davant el canvi climàtic i pel fet de ser espais reduïts que permeten una implantació més ràpida de canvis i innovacions que en altres territoris de major extensió.

El conseller balear d'Energia, Marc Pons, ha destacat la importància de la visita per encapçalar una proposta "ambiciosa". Pons s'ha mostrat il·lusionat davant el repte de convertir l'illa en "un referent de transició energètica únic arreu del món". Per la seva banda, la presidenta del Consell de Menorca, Susanna Mora, ha destacat "la implicació de la societat menorquina, les patronals, els sindicats, els agents socials i econòmics i els partits polítics. És un projecte d'illa, que va més enllà dels interessos polítics de cada formació".

stats