28-M
Política 13/05/2023

Melià: "Els infants de Son Ferriol necessiten un institut després de trenta anys d’espera"

Els candidats han participat en la manifestació organitzada per la plataforma ciutadana que reclama la construcció d'aquest centre

ARA Balears
1 min
El candidat d'El Pi al Parlament, Josep Melià

PalmaEl candidat d'El Pi al Parlament, Josep Melià, juntament amb la número dos de la candidatura al Parlament, Xisca Mora, i el candidat a Cort, Carles Cabrera, i la número dos, Coloma Bover, han participat en la manifestació organitzada per la plataforma ciutadana que reclama la construcció d'un institut a Son Ferriol des de fa més de trenta anys.

“Enguany són 63 el nombre d’infants que acaben sisè de Primària i que no podran cursar l’ESO a Son Ferriol, per la qual cosa s’hauran de desplaçar a diferents instituts de Palma o Marratxí i adaptar-se a nous companys i centres. El Govern actual s’omple la boca de conciliació laboral i familiar, però a l’hora de la veritat, a l’hora dels fets, res de res”, ha declarat Melià. 

“Hem incidit i pressionat el Govern i Cort perquè fessin la seva feina i complissin amb el Pla d’Infraestructures Educatives aprovat per ells mateixos. Hem fet preguntes al ple, hem presentat mocions, n'hem sol·licitat informació, perquè aquest centre educatiu sigui una realitat després de més de trenta anys d’espera", ha afegit.

 Així mateix, el candidat ha criticat la "ineptitud" de la Conselleria d’Educació a l’hora d’agilitar i avançar en la construcció d’infraestructures educatives en els darreres vuit anys. Amb tot, Melià ha assegurat que la formació “declararà la construcció de l’IES Son Ferriol projecte d’interès autonòmic, a més d’habilitar una via administrativa per poder executar les obres d’interès públic en aquells casos en què la lentitud d'ajuntaments i consells n’endarrereixin l’execució”.

stats