Política 03/03/2022

Medi Ambient demana a l'Estat que limiti la velocitat nàutica al Corredor de Cetacis de la Mediterrània

És una de les mesures que el Govern, juntament amb Catalunya i el País Valencià, proposa per mitigar els efectes de l'emergència climàtica

1 min
Un cetaci que neda per la Mediterrània.

PalmaLa Conselleria de Medi Ambient i Territori ha demanat a l'Estat que limiti la velocitat nàutica permesa al Corredor de Cetacis de la Mediterrània, com a mesura de mitigació contra el canvi climàtic. Aquesta petició dona suport a la iniciativa impulsada per Ocean Care i altres organitzacions ecologistes amb l'objectiu de reduir les col·lisions mortals amb els cetacis, el renou submarí i el diòxid de carboni.

Així ho ha proposat, juntament amb altres representants dels governs de Catalunya I el País Valencià, durant la Cimera Mediterrània pel Clima i el Medi Ambient aquest dijous a Barcelona. Quan ha acabat l'esdeveniment, les autoritats assistents han signat una declaració en què s'estableix el compromís dels seus executius per accelerar, mitjançant polítiques transversals, la mitigació i l'adaptació al canvi climàtic, davant el context d'emergència climàtica actual.

A més, han acordat acudir a la Conferència sobre els Oceans de l'Organització de les Nacions Unides que tindrà lloc a Lisboa entre el 27 de juny i l'1 de juliol d'aquest any. "Es tracta d'un escenari immillorable perquè els tres territoris puguin fer visibles les seves propostes i reclamacions", ha assegurat el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir. També ha reivindicat "la necessitat que l'Estat atengui l'especificitat i la singularitat de l'ecosistema mediterrani i que ho reculli pressupostàriament en l'assignació de fons de la Conferència Sectorial de Medi Ambient".

stats