Política 26/07/2018

Matteo Salvini és declarat 'persona non grata' a Mallorca

La iniciativa ha estat proposada per Podem i presentada conjuntament amb els partits del Pacte

Ara Balears
2 min
Matteo Salvini participant en un míting de la Lliga Nord.

PalmaEl ministre italià Matteo Salvini ha estat declarat 'persona non grata' al ple del Consell de Mallorca de manera unànime, a través d'una moció proposada per Podem i presentada conjuntament amb els partits del Pacte. L'objectiu d'això, segons ha informat el partit en una nota de premsa, és "reconèixer la immensa tasca humanitària d'ONG com Proactiva Open Arms, Lifeline, Proemaid o SMH, que rescaten desenes de milers de persones d'una mort segura en les aigües de la mar Mediterrània". S'ha condemnat també la manca de garanties de compliment dels drets humans que ofereixen les polítiques migratòries europees.

La portaveu, Ribot, ha explicat que "l'incessant degoteig de morts al Mediterrani és una tragèdia que els governs europeus tenen el deure d'intentar solucionar. L'encomiable tasca duita a terme per les ONG no pot substituir en cap cas aquells sobre els quals recau l'autèntica responsabilitat".

Podem ha assenyalat que "no només en molts casos es mira cap a una altra banda, sinó que hem hagut de suportar les terribles i indignants declaracions i polítiques dutes a terme per part del ministre italià, Matteo Salvini, respecte d'aquesta i altres qüestions, que demostren una molt greu i preocupant xenofòbia i un menyspreu evident cap a la vida i la dignitat humanes, i cap al consens al qual es va arribar després de la Segona Guerra Mundial."

Per aquest motiu, "s'ha demanat novament consens i unitat en la lluita contra el feixisme, que no ha d'entendre de colors polítics, i que aquest es mostràs amb una votació unànime en favor de la moció, demostrant que en allò més essencial, el respecte als Drets Humans, estam totes i tots en el mateix vaixell", han assenyalat des de Podem.

Els propulsors de la moció "han acceptat" les transaccions proposades pel grup polític del Partit Popular, lamentant la proposta de Salvini de creació d’un cens de persones d’ètnia gitana, i d'El Pi, que ha proposat elevar aquesta proposta al Consell de Ministres. D’aquesta manera, s’ha aconseguit la unanimitat.

stats