Política 05/08/2021

Maria Ramon es presenta a les primàries de MÉS amb la proposta d'un lideratge "feminista, conscient, col·laboratiu i transformador"

La batlessa d'Esporles és l'única que ha fet pública la seva candidatura a encapçalar la llista al Parlament en 2023

2 min
La batlesa d'Esporles, Maria Ramon, durant la presentació de la seva candidatura

PalmaLa batlessa d'Esporles, Maria Ramon, ha presentat aquest dijous la seva candidatura a encapçalar la llista de MÉS per Mallorca a les eleccions al Parlament de 2023, amb un lideratge "feminista, conscient, col·laboratiu i transformador", segons ha manifestat davant dels mitjans de comunicació a Can Alcover. Ramon ha posat en valor la seva experiència com a mestra i batlessa i ha assenyalat que lluitarà "incansablement" per tres objectius: el benestar de tothom i la transformació econòmica; la sobirania de les Balears; i el medi ambient.

En la seva carta de presentació, Ramon ha indicat tres accions fonamentals per tirar endavant el seu projecte. En primer lloc, "fer política" com a eina per "canviar la vida de la gent". A més, ha destacat el valor de "fer les coses de manera diferent" i ha destacat algunes de les fites de "quatre pactes de progrés", com la renda social garantida, l'impost de turisme sostenible o la protecció del territori. "No hem arribat on volíem i hem de fer més", ha continuat en referència al "monocultiu turístic", la "manca de finançament" o els problemes "d'accés a l'habitatge". A més, la candidata ha remarcat la importància de "treballar en equip" i del consens. "Cal més diàleg i menys crispació", ha afirmat.

"Aportaré experiència", ha afegit, a més de mostrar-se "orgullosa" de la feina que ha fet a Esporles. Ramon també ha destacat la seva capacitat d'"escoltar, fer costat i remar" i la seva "pasió per fer feina i per la gent", així com l'"energia i el compromís". "Som transparent i xerr clar, i faré molta feina per cercar el màxim de suports, i crear equip i xarxa", ha comentat. La batlessa d'Esporles també ha considerat que, per als temps que venen, "cal tenir una estratègia a llarg termini", però que s'ha d'avançar amb "canvis graduals".

Segons ha explicat, la direcció de MÉS per Mallorca "ha lloat" la passa endavant que ha donat. Quant a la possible candidatura del batle de Deià, Lluís Apesteguia, un altre dels noms que sonen per a les primàries del 24 d'octubre, Ramon s'ha limitat a confirmar que "s'ho està pensant", encara de moment només ella ha manifestat públicament la intenció de liderar la llista ecosobiranista al Parlament.

stats