Eleccions
Política 17/11/2022

Maria Ramon, Ferran Rosa i Marta Carrió: els noms d'Apesteguia per a les llistes de MÉS

Si els ecosobiranistes mantenen els quatre diputats actuals, la candidatura que vol impulsar el coordinador del partit suposaria una renovació total

2 min
Maria Ramon i Lluís Apesteguia a Can Alcover el dia que es varen dur a terme les primàries de MÉS.

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, comença a tenir clara la composició de la llista electoral del partit amb vista a les eleccions del 2023. Segons ha pogut saber l'ARA Balears, la idea d'Apesteguia és fer una renovació total els quatre primers llocs –ell encapçalarà la llista després de la seva victòria en les primàries–, cosa que suposarà que cap dels diputats actuals repeteixi si es mantenen els quatre escons que va aconseguir el 2019.

La batlessa d'Esporles, Maria Ramon.
El director gerent de l'IBE, Ferran Rosa
La portaveu de MÉS, Marta Carrió

La batlessa d'Esporles i secretària territorial del partit, Maria Ramon, seria la número dos de la llista. Ramon va ser la rival d'Apesteguia a les primàries, i des del primer moment el coordinador va deixar clar que no volia una separació total dels dos sectors, sinó que era més partidari d'integrar la batlessa d'Esporles en el seu equip. Cal recordar, a més, que el portaveu parlamentari, Josep Ferrà, va anunciar fa unes setmanes que deixaria la política autonòmica per ser el candidat de MÉS a la batlia d'Esporles, agafant així el relleu de Ramon.

El tercer lloc de la candidatura passaria per l'actual director gerent de l'Institut Balear de l'Energia (IBE), Ferran Rosa. L'organisme depèn de la Conselleria de Transició Energètica, liderada pel vicepresident Juan Pedro Yllanes, que forma part d'Unides Podem. Anteriorment, Rosa –afiliat a MÉS– va ser director general d'Energia i Canvi Climàtic, entre el novembre de 2018 i el setembre de 2019. Finalment, la portaveu del partit i directora general d'Infància, Joventut i Famílies, Marta Carrió, completaria els quatre primers llocs de la candidatura ecosobiranista per a les eleccions.

Ferrà, com s'ha dit, passarà a la política municipal per aconseguir la batlia d'Esporles. El mateix camí agafarà la vicepresidenta del Parlament, Joana Aina Campomar, que disputarà la batlia de Pollença. En el cas de Miquel Ensenyat, abandonarà la política institucional, després d'haver traspassat el seu càrrec de portaveu parlamentari a Ferrà fa unes setmanes. L'últim cas és el de Joan Mas Collet, que dependrà del lloc que prioritzi Apesteguia.

stats