POLÍTICA
Política 24/07/2013

L'ex número dos de Marca Espanya: "He comès un error, però no un crim"

Juan Carlos Gafo diu, en una carta enviada a l'alt comissionat de Marca Espanya, que és un "espanyol que estima el seu país sense fanatisme" i que "s'indigna amb els atacs" als símbols

M. Colomer
1 min

Barcelona"He comès un error, però no un crim". Així acaba la carta que l'ex número dos de la Marca Espanya, Juan Carlos Gafo, va enviar al seu cap, l'alt comissionat Carlos Espinosa de los Monteros, per posar el càrrec a la seva disposició després del rebombori provocat amb el tuit en què va escriure "catalans de merda", després de la xiulada a l'himne espanyol en la inauguració dels Mundials de natació. Espinosa de los Monteros ha llegit la carta en la roda de premsa que ha fet aquest dimecres a Barcelona per demanar "perdó" pels insults.

En la missiva, Gafo es declara un "espanyol que estima el seu país sense fanatismes" i que "s'indigna" quan n'ataquen els símbols. Si bé reconeix el seu "error", una "reacció en calent", també afegeix que va fer una "injusta generalització" en insultar tots els catalans.

Missatges de suport i amenaces

A més, Gafo deixa entreveure que no és cert que el destituïssin, sinó que va ser ell que va dimitir en veure la polèmica generada. A més de refermar que Marca Espanya és un "projecte integrador" que "respecta les regions i nacionalitats" espanyoles, també explica que ha rebut "molts missatges de suport", però també "amenaces i insults".

stats