Política 31/03/2022

Mar Espinar (PSM-PSOE): "A Madrid volem aprendre dels millors en turisme, que són les Balears"

La portaveu socialista a l'ajuntament de la capital estatal ha visitat aquest dijous Palma per parlar del sector turístic i importar el model de parcs infantils

2 min
La portaveu socialista a l'Ajuntament de Madrid, Mar Espinar

PalmaLa portaveu del PSM-PSOE a l'Ajuntament de Madrid, Mar Espinar, ha visitat aquest dijous Palma amb un gran objectiu a la seva agenda: reunir-se per intentar importar el model turístic balear i el de parcs infantils adequats a nins amb problemes de mobilitat o cognitius, com el de la Riera. "Sou un referent en turisme, i a Madrid volem millorar les qualitats de les visites que tenim a la ciutat", ha afirmat en un berenar informatiu amb periodistes. "Estau treballant en una llei turística que té un component social digne de valorar, i volem aprendre dels millors, que en aquest cas són les Balears", ha afegit.

En certs moments de la pandèmia es parlava de Madrid com el nou Magaluf, pel turisme massiu de joves estrangers i d'altres comunitats que va rebre durant unes setmanes en recerca d'oci, un model que al PSOE "no li interessa". "Creim que la ciutat té un potencial cultural i patrimonial que no sabem posar en valor. Tendim a pensar en Madrid com si fos només el centre, però el valor patrimonial de Madrid es troba en els seus 21 districtes", ha sostingut la portaveu municipal.

Espinar s'ha reunit en aquest sentit amb el batle de Ciutat, José Hila, i amb Rubén Castro, director de l'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (Ibasat) i secretari d'Ocupació i Economia Social del PSIB. La portaveu fa uns dies va presentar en el Consistori un model de ciutat "més amable per a la infància", per la qual cosa aquest dijous visitarà el parc de la Riera. "Aquí teniu un parc infantil característic adequat a tots els nins i nines, que és el model que volem", ha destacat. "Es tracta que tots els nins, a l'hora de la veritat, són iguals i tots volen jugar. Volem veure també aquest model de parcs que teniu aquí per traslladar-lo a la ciutat de Madrid", ha exposat.

Comissió d'investigació

El 22 de febrer l'Ajuntament madrileny va aprovar fer una comissió d'investigació sobre el presumpte espionatge a la presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, que acabarà el 9 de maig. Espinar reconeix que té "confiança en què puguem aportar una mica de llum, crec que s'ho mereixen els ciutadans i la institució". "El batle, José Luis Martínez Almeida, ens ha enfonsat en la crisi institucional més greu que coneix l'Ajuntament avui dia, i el nostre consistori mereix sortir d'aquesta comissió reforçat i amb la dignitat que el PP li ha pretès llevar", ha assenyalat.

Fins que va esclatar la guerra interna en el PP, Almeida compartia els càrrecs de liderar el Consistori de Madrid i ser portaveu nacional del partit, un fet que, segons la portaveu socialista, ha suposat "un gran problema". "Va haver de decidir entre els madrilenys i el seu partit, i no va tenir dubtes, va decidir pel partit, lliurar a Gènova tot el seu talent i temps", ha lamentat Espinar. "Madrid continua sense batle, sense gestió, sense un model de ciutat", ha continuat, reclamant que "si no vol exercir com a batle el que ha de fer és anar-se'n".

stats