Política 26/05/2020

Maó tindrà l'ascensor que unirà el port amb el nucli urbà aquesta temporada turística

El projecte té un cost d'1,2 milions d'euros

Ivan Martin
1 min
Les màquines tornen a fer feina per enllestir el polèmic projecte.

MaóL'Ajuntament de Maó finalitzarà aquest dimarts la penúltima fase de les obres d'instal·lació del nou ascensor que connectarà el port amb el nucli urbà, un projecte que s'eleva a 1,2 milions d'euros d'inversió. Els treballs han consistit a col·locar la part exterior de l'estructura, que permetrà als usuaris gaudir d'una visió panoràmica d'un dels ports naturals més grans del món.

Cal recordar que, dels 1,2 milions d'euros d'inversió, 400.000 procedeixen del Consistori, mentre que els 800.000 euros restants són de l'Autoritat Portuària. Després d'aquesta fase només quedarà pendent la instal·lació de la maquinària interna de l'ascensor i iniciar-ne el funcionament per a la temporada turística. L'Ajuntament destaca la importància del projecte per al sector turístic, així com per als residents, que guanyaran accessibilitat a ambdues zones, i el municipi, ja que en propiciarà la reactivació econòmica.

D'altra banda, Maó ja ha pagat 104 ajudes a establiments no essencials afectats per la crisi sanitària causada pel coronavirus. Es tracta de les subvencions de 700 euros per a comerços que obren tots els mesos de l'any i que s'han vist obligats a tancar per l'estat d'alarma. Els que tan sols obren els mesos de temporada turística han rebut 350 euros. El total de sol·licituds que ha rebut el Consistori és de 289 i l'objectiu d'aquesta línia d'ajuts és reduir l'impacte econòmic de la pandèmia i impulsar l'activitat comercial.

stats