Crònica
Política 28/05/2021

Manolo Escobar, molts "viva España" i insults als polítics de l'esquerra: així ha estat l'acte de Rocío Monasterio a Palma

Cinc-centes persones acudeixen a l'Auditòrium a celebrar que l'extrema dreta va entrar fa dos anys a les institucions balears

3 min
Uns eufòrics Rocío Monasterio i Jorge Campos es fan fotografies minuts abans de començar l'acte

PalmaVox ha celebrat que fa dos anys que va entrar a les institucions balears amb un acte a l'Auditòrium de Palma amb una estrella convidada, la diputada de l'Assemblea de Madrid, Rocío Monasterio. Malgrat que havia d'arrancar a les 20 h, a les cinc de l'horabaixa ja s'han pogut veure un inici de coa de persones amb la mascareta de rigor, amb la bandera d'Espanya. Una hora abans, s'ha vist clar que hi hauria gent que no podria ocupar un dels 500 seients reglamentaris a causa de la limitació al 50% de l'aforament per la pandèmia. Mentre els assistents ocupaven els seus seients a l'espera de Monasterio, la mescla musical ha estat d'allò més curiosa: del Mediterráneo de Serrat al Que viva España de Manolo Escobar, passant per Rosendo, Loquillo, Katy Perry i Kylie Minogue. Ara bé, l'únic que ha desfermat l'eufòria com cal ha estat la peça de Manolo Escobar, que el públic ha cantat amb ganes movent les banderetes d'Espanya que han trobat als seus seients. De fet, els viva España s'han sentit en tot moment al llarg de l'acte, que ha començat amb un vídeo èpic dels principals representants de Vox a les institucions que ha provocat forts aplaudiments.

Quant als parlaments, no hi ha hagut gaire novetat respecte dels mantres habituals: Espanya tirarà endavant gràcies als treballadors que s'aixequen cada matí i no gràcies als polítics, que són els causants de catàstrofes com la Llei de memòria històrica, les lleis de gènere, la protecció dels delinqüents, la criminalització dels homes, els atacs a la propietat privada i l'Estatut de Catalunya; el PSOE s'ha entregat als bilduetarres; cal desmuntar els ja clàssics chiringuitos; els espanyols de bé duen la llibertat i la unitat d'Espanya a la sang... I, com no podia ser d'una altra manera, "l'adoctrinament pancatalanista" també ha tingut la seva ració de bilis. Cada vegada que Monasterio o el líder de l'extrema dreta a les Balears, Jorge Campos, han mencionat algun polític de l'esquerra, alguns entre el públic no han pogut evitar fer ús de la seva llibertat d'insultar, encara que amb poc marge a la creativitat: maricón (a Zapatero) o fea (a Armengol) han estat algunes de les perles que s'han pogut sentir a un pati de butaques entregat a una cerimònia que en alguns moments ha semblat més religiosa que no política.

La madrilenya ha estat molt aplaudida quan ha contat que va interrompre un acte de Carles Puigdemont a Madrid l'any 2016 per exhibir unes manilles i un Codi Penal. "Ell va acotar el cap, com el Coletas a la Ser", ha assenyalat orgullosa. Per cert, Monasterio ha destacat com la família Ferragut, que gestiona l'Auditòrium de Palma, ha tingut "la valentia d'obrir" aquest recinte i s'ha enfrontat "a qui no volia aquest acte". "Han defensat amb valentia que aquí s'havia de fer un acte de Vox", ha dit entre aplaudiments. I és que els assistents no s'han cansat d'aplaudir i d'interrompre els discursos dels líders d'extrema dreta amb ovacions.

Jorge Campos, que ha intervingut just després de la madrilenya, s'ha crescut durant la seva intervenció i ha magnificat la tasca del seu grup parlamentari, tan necessària per dir a la Cambra veritats tan innovadores com que IB3 és una televisió pública pancatalanista o que les Illes estan governades per un govern socialcomunista separatista. El líder illenc ha començat parlant de la invasió que pateixen Ceuta i Melilla per part del Marroc i ha fet riure el públic comparant la bancada de l'esquerra del Parlament amb "els nins de l'Exorcista". Davant la bona resposta dels fidels, Campos ha anat més enllà i ha emulat unes polèmiques declaracions de la presidenta madrilenya del PP, Isabel Díaz Ayuso: "Si et diuen feixista vol dir que ho estàs fent bé!", ha escridassat, fent befa de la paraula "feixista" en català. Un altre moment estel·lar ha estat quan ha qualificat Armengol de "virus per a les Balears", entre les rialles ben fortes dels presents. I és que tant Monasterio, que no viu a les Illes, com Campos tenen ben clar que les mesures sanitàries del Govern només serveixen per provocar la ruïna. De la pandèmia, dels morts i de les vides que s'han salvat, ni una paraula.

stats