Política 26/04/2018

Maillo, sobre el vídeo del furt de Cifuentes: "No té res a veure amb el PP ni amb la política"

El PP presentarà pròximament un candidat per presidir Madrid i té la "garantia" del suport de Cs

Ara / Agències
2 min
El responsable d'organització del PP, Fernando Martínez-Maíllo. EFE

BarcelonaEl coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, ha negat rotundament que el seu partit sigui al darrere de la filtració del vídeo del furt de Cristina Cifuentes que aquest dimecres va precipitar-ne la dimissió com a presidenta de la Comunitat de Madrid. "El vídeo no té res a veure amb el PP ni amb la política", ha afirmat en dues entrevistes a Onda Cero i TVE, i ha afegit que al PP "ningú coneixia el vídeo" del furt de la política madrilenya en un supermercat de Vallecas. "Dibuixa un panorama d'un partit que no es correspon amb la realitat", ha insistit. Aquest dijous ja va dir que acusar el PP d'haver filtrat el vídeo eren "pures insídies".

El dirigent popular s'ha defensat de les acusacions dient que era "una possibilitat real" que Cifuentes deixés el seu lloc passés el que passés, perquè hi havia una moció de censura contra ella damunt la taula des que es va saber que havia falsificat el seu currículum. Dit això, s'ha centrat en el que passarà a partir d'ara i ha remarcat que els madrilenys han de tenir "la seguretat i la tranquil·litat" que tots els càrrecs públics del PP estan "treballant avui" per a ells. "El projecte del PP continua. És un punt i a part. Comencem un nou període però els equips es mantenen", ha afirmat.

Maillo ha explicat que el PP presentarà un candidat per presidir la Comunitat de Madrid els pròxims mesos, una decisió que, segons ha recalcat, correspon a la direcció nacional del PP d'acord amb el que diuen els estatuts del PP. A més, ha revelat que tenen la "garantia" que Ciutadans donarà suport al candidat que proposi la seva formació per presidir el govern regional.

Ángel Garrido, número dos del PP, continuarà de moment com a president en funcions. A partir d'aquí s'obre un termini de 15 dies i el PP triarà un candidat dins el grup popular a l'Assemblea de Madrid. Preguntat per si Cifuentes continuarà com a presidenta del PP de Madrid, Maillo ha indicat que ara la prioritat és formar govern a la comunitat perquè "cal començar una nova etapa al PP de Madrid". Dit això, ha assenyalat que internament han d'obrir un "període de reflexió" més "tranquil" per veure què fan. "No hem decidit si serà ella o no, i si continuarà o no", ha remarcat.

stats