Política 30/03/2019

La magistrada de l'1-O nega haver ordenat aturar les càrregues policials

Ha enviat una breu nota d'aclariment al Tribunal Suprem, a petició de les defenses

Efe
1 min
La policia Nacional carrega contra la gent a l'institut Jaume Balmes.

BarcelonaMercedes Armas, la magistrada que va ordenar impedir el referèndum de l'1-O, ha aclarit que no va donar ordre escrita o verbal a les forces i cossos de seguretat de l'Estat perquè aturessin les càrregues. En una breu nota enviada al Tribunal Suprem, que aquest dissabte avança el diari 'El País', Armas nega haver ordenat a la Policia Nacional i a la Guàrdia Civil posar fi a les càrregues policials aquell dia.

La magistrada va dictar el 27 de setembre del 2017 una resolució en què ordenava impedir les votacions i tancar els centres de votació, "sense alterar la normal convivència ciutadana". Això no obstant, l'1-O agents de les forces i cossos de seguretat de l'Estat van carregar en desenes de llocs de votació.

Les defenses dels líders independentistes que són jutjats al Suprem van demanar a Mercedes Armas que aclarís si l'1-O va ordenar o no que s'aturessin les càrregues, si aquelles ordres van ser orals o escrites i a qui les va dirigir.

La magistrada, que va respondre el 21 de febrer, va deixar clar que no va donar cap ordre perquè els agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil actuessin de "manera diferent de la que resulta del text de 27 de setembre", segons han confirmat a Efe fonts judicials.

stats