Política 12/05/2021

La "llibertat" d'Ayuso, responsable de les restriccions als turistes britànics, segons el govern espanyol

El missatge de la presidenta de Madrid i la situació epidemiològica de la comunitat han influït en la decisió de l'executiu britànic

ARA Balears
2 min
La ministra d'Afers Exteriors, Arancha González Laya, durant la sessió de control al Congrés.

PalmaLa ministra d'Exteriors, Arancha González Laya, ha culpat Ayuso i la gestió madrilenya de la pandèmia de les restriccions que el Regne Unit ha posat als residents que viatgin a Espanya. Laya ha recordat que el govern britànic ha analitzat el conjunt de l'Estat i no comunitat per comunitat per decidir quines restriccions calia imposar i que la "llibertat" pregonada per la presidenta de Madrid ha influït en la decisió del Regne Unit de no incloure l'Estat entre les destinacions segures per als turistes britànics.

Durant el ple del Congrés d'aquest dimecres, la ministra ha destacat la labor de moltes comunitats autònomes per frenar l'expansió del virus i controlar la situació epidemiològica, però ha destacat que Madrid és una de les pitjors de tot l'Estat i la gestió i les declaracions d'Ayuso no hi han ajudat. "Després de la feina que hem fet entre el govern espanyol i les autoritats britàniques per evitar les restriccions, arriba una comunitat autònoma amb una presidenta al capdavant que diu que el que importa és la llibertat, anar-se'n de canyes, als toros i que el que importa és la mobilitat quan li doni la gana i on li doni la gana", ha sentenciat Arancha González Laya.

La ministra ha instat el Partit Popular a canviar el missatge per recuperar el turisme i així poder reactivar l'economia. "Necessitam mesures per controlar la pandèmia i remarcar als ciutadans la importància de respectar les mesures de seguretat", ha remarcat González. La ministra s'ha mostrat esperançada que en la pròxima revisió del semàfor covid del Regne Unit l'Estat pugui estar entre les destinacions segures i ha recordat la importància de complir i respectar totes les mesures per tal d'evitar que la situació epidemiològica empitjori.

stats