Política 27/06/2014

La llei de consultes s'aprovarà en comissió parlamentària el 16 de juliol

La ponència que l'elabora estableix que la institució convocant no podrà fer campanya per cap opció de vot, ni tan sols per fomentar la participació

Ara
1 min

BarcelonaLa ponència parlamentària que elabora la llei de consultes populars ha acordat aquest divendres ampliar una setmana més els seus treballs: la seva última sessió, que estava prevista pel 4 de juliol, serà el dia 11 i servirà per acabar de tancar els darrers serrells de la norma. D'aquesta manera, el dictamen de la llei podrà ser aprovat per la comissió d'afers institucionals del Parlament el 16 de juliol. No seria encara l'aprovació definitiva, perquè les forces favorables al dret a decidir pensen portar la llei al Consell de Garanties Estatutàries perquè en certifiqui l'adequació a l'ordenament jurídic. Ja al setembre, la norma serà aprovada pel ple del Parlament.

En la reunió d'aquest divendres, segons fonts parlamentàries, s'han acordat alguns dels articles de la futura llei. Hi ha consens, per exemple, en contemplar tres possibles modalitats de vot: a més de la votació presencial ordinària, la instància que convoqui pot permetre el vot per correu i fins i tot el vot electrònic. D'altra banda, la institució que signi el decret de convocatòria no podrà fer campanya per cap opció de vot concreta, ni tan sols podrà fomentar la participació.

stats